ATP
Μπήκε τελικό ο Sinner (vids)

 
Μπήκε τελικό ο Sinner (vids)
© Shanghai Masters
tn team Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2024 - 13:24

Ακόμα έναν τίτλο θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ο Jannik Sinner, ο οποίος υπερκέρασε το εμπόδιο του Tomas Machac και μπήκε στον τελικό του Shanghai Masters.

Το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης δεν είχε εύκολο απόγευμα απέναντι στον 23χρονο Τσέχο, αλλά επικράτησε μετά από δυο κλειστά σετ με 6-4, 7-5 και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον αυριανό τελικό της Σαγκάης.

Υπό το βλέμμα και του Roger Federer, o Sinner απάντησε άμεσα στο γρήγορο break που δέχτηκε και από το 0-2 πήγε στο 3-2. Είχε μάλιστα διπλό break point για να πάρει και το 4ο συνεχόμενο game, αλλά ο Machac έμεινε στο ύψος του και επέστρεψε στο game, για να υπερασπιστεί το σερβίς του και να ισοφαρίσει σε 3-3.

Τελικά το 2ο break έγινε για τον 23χρονο Ιταλό στο 10ο game, όπου έκανε το 6-4 και έκλεισε το 1ο σετ, για να κάνει και το πρώτο βήμα πρόκρισης στον τελικό του Masters της Κίνας.

Στο 2ο σετ η μάχη ήταν πιο σκληρή και ο Machac όχι μόνο κατάφερε να κοντράρει τον Sinner μέχρι το 4-4, αλλά δημιούργησε και τις πρώτες ευκαιρίες για break, στο 9ο game, με τον Sinner να σβήνει τελικά 2 break points και να κάνει το υπέρ του 5-4.

Ο Machac ισοφάρισε σε 5-5 και στο 12ο game ήταν μπροστά με 30-0, όμως ο Sinner κατάφερε να κερδίσει τους 4 επόμενους πόντους και να κάνει ένα break από το πουθενά, με το οποίο "σφράγισε" τη νίκη του για το 7-5, έπειτα από 1 ώρα και 43 λεπτά.

Αυτή ήταν η 20ή νίκη του Sinner στις 21 τελευταίες αναμετρήσεις του στο tour, ενώ έφτασε τις 64 νίκες συνολικά στη σεζόν.

Προκρίθηκε στον 8ο τελικό του για φέτος (6-1), μια καταπληκτική χρονιά στην οποία έχει ήδη εξασφαλισμένο το Year-end No.1 και την Κυριακή θα επιχειρήσει να κατακτήσει τον 7ο τίτλο της.

Στον τελικό θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Novak Djokovic και Taylor Fritz, με τους δυο να μονομαχούν αργότερα για τον δεύτερο ημιτελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots