ATP
Κύργιος: "Θέλω να κερδίσω ένα Grand Slam, αυτό θα κλείσει στόματα"

 
Κύργιος: "Θέλω να κερδίσω ένα Grand Slam, αυτό θα κλείσει στόματα"
tennisnews team Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 - 20:41

Ο Νικ Κύργιος δεν έχει εγκαταλείψει τον στόχο του Grand Slam τίτλου και σκοπεύει να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στο τέλος της χρονιάς.

Μόνο έναν επίσημο αγώνα έχει δώσει τα τελευταία 2 χρόνια ο Νικ Κύργιος, ο οποίος συνεχίζει να έχει την επιθυμία να επιστρέψει στο tour και να έχει τον στόχο του Grand Slam τίτλου, ένας στόχος που του έγινε πιο έντονος όταν έφτασε πολύ κοντά, όντας φιναλίστ στο Wimbledon του 2022.

Όπως είπε στο podcast News Corp's Code Sports, όπου ήταν καλεσμένος, ένα Grand Slam θα "κλείσει στόματα" στους επικριτές του.

"Επιστρέφω γιατί κάτι με κρατάει γύρω από το παιχνίδι. Έχω κερδίσει σχεδόν κάθε αντίπαλο, έχω φτάσει σε τελικό Grand Slam, έχω κερδισει Grand Slam στο διπλό, έχω κερδίσει τίτλους, έχω βγάλει χρήματα. Αυτό που έχω βάλει στόχο τώρα είναι ένα Grand Slam. Αυτό θα κλείσει στόματα, στο τέλος της ημέρας. Και αυτό είναι το μεγάλο μου κίνητρο."

Ο Κύργιος μίλησε και για τον χαρακτηρισμό του "κακού παιδιού" (bad boy) του τένις, τον οποίο και δεν αποδέχεται: "Μάλλον επειδή ήμουν διαφορετικός, μου έβαλαν την ταμπέλα του κακού παιδιού. Διέφερα από αυτό που είναι ένας φυσιολογικός τενίστας Δε νομίζω πως ο κόσμος της Αυστραλίας με βλέπει πλέον έτσι. Στην αρχή της καριέρας μου, κάποιοι νόμιζαν ότι ήμουν κάτι σαν δολοφόνος!"

Ο Ελληνοαυστραλός αναμένεται να αγωνιστεί τον Δεκέμβριο στο World Tennis League στο Άμπου Ντάμπι και, αν όλα πάνε καλά, θα δώσει τον Ιανουάριο του 2025 τους πρώτους του επίσημους αγώνες από το καλοκαίρι του 2023, στα τουρνουά της Αυστραλίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots