ATP
Τσιτσιπάς: Με Χατζηνικολάου και το 2025 (vid)

 
Τσιτσιπάς: Με Χατζηνικολάου και το 2025 (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2024 - 17:11

O Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τον προπονητή του, Δημήτρη Χατζηνικολάου, τονίζοντας πως δεν είναι μια προσωρινή λύση, αλλά ένας άνθρωπος που εμπιστεύεται απόλυτα και θα έχει στο πλευρό του όχι μόνο για το υπόλοιπο του 2024, αλλά και το 2025.

"Τον Δημήτρη τον γνωρίζω για πολλά χρόνια. Είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που εμπιστεύομαι για τη θέση του προπονητή και αυτό είναι επειδή προπονούμαστε μαζί από τότε που ήμουν 10 χρονών στην Ελλάδα. Πολύ πριν μπω στην Mouratoglou Tennis Academy όπου μπόρεσα να αναπτύξω περισσότερο το παιχνίδι μου. Είναι ένας από τους ανθρώπους που εμπιστεύομαι ολοκληρωτικά, έχει πολύ καλές σχέσεις και με τον πρώτο μου προπονητή, που ήταν επίσης και δικός του προπονητής όταν ήταν μικρότερος. Συνεπώς μοιραζόμαστε την ίδια μεθοδολογία και την ίδια φιλοσοφία γύρω από το τένις. Είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει σκληρά, έχει δουλέψει πολύ στα junior και τώρα έχει το μεγαλύτερό του πρότζεκτ μέχρι στιγμής, αυτό το κοινό μας ταξίδι", είπε συγκεκριμένα ο Τσιτσιπάς, στις δηλώσεις που έκανε πριν από το Masters της Σαγκάης για το Tennis TV.

Όσο για το αν σκοπεύει να παρατείνει τη συνεργασία τους μέχρι το τέλος του 2024, ο Τσιτσιπάς φάνηκε αισιόδοξος και πως θα τον έχει και την επόμενη: "Είναι ο προπονητής μου γι' αυτή τη σεζόν και θα είναι ο προπονητής μου και την επόμενη. Το έχουμε αποφασίσει και δεν πρόκειται να αλλάξει. Πήρα την απόφαση αυτή και θεωρώ ότι αυτός είναι ο άνθρωπος που μπορώ να εμπιστευτώ για να έχω στο πλευρό μου."

Για την εμπειρία του από το Τόκιο, όπου ηττήθηκε στον πρώτο του αγώνα από τον Alex Michelsen σε ένα ματς που είχε νιώσει και αδιαθεσία λόγω της υγρασίας, είπε: "Όλοι ξέρουμε τι έγινε στο Τόκιο, δεν πήγε καλά για μένα. Χρειάστηκα χρόνο για να προσαρμοστώ και να συνηθίσω τις συνθήκες υγρασίας. Εκτός του τένις όμως, πέρασα πολύ καλά στο Τόκιο, γνώρισα κάποιες όμορφες γειτονιές της πόλης και ήταν η πρώτη ευκαιρία που είχα για να βγάλω μερικές καλές φωτογραφίες επιτέλους, τις οποίες σκοπεύω να μοιραστώ σύντομα."

Για το πως τον ανανέωσαν οι βόλτες στο Τόκιο και η δυνατότητα που είχε να φωτογραφίσει την πόλη: "Είναι μεγάλη σεζόν και έχω παίξει πολύ τένις. Σίγουρα μου είχε λείψει αυτό το κομμάτι της προσωπικότητάς μου. Αυτό με αποσυνδέει από το τένις και με κάνει να νιώθω... Στέφανος. Και το τένις με κάνει να νιώθω Στέφανος, αλλά μια διαφορετική εκδοχή του. Oπότε το να κάνω κι άλλα πράγματα και να αποσυνδέομαι για λίγο από το τένις και να μπαίνω σε μια άλλη τέχνη την οποία γνωρίζω, είναι μια ανακούφιση για μένα και επίσης μου επιτρέπει να γίνομαι πιο περιπετειώδης με τη ζωή μου."

Για τα δώρα που έχει λάβει από Κινέζους φαν στη Σαγκάη: "Έχω λάβει πολλά chop sticks (γέλια)! Είναι το πιο συνηθισμένο δώρο που λαμβάνω. Έχω λάβει και μερικά λούτρινα αρκουδάκια Πάντα και λίγα σουβενίρ, κάποιες κινέζικες βεντάλιες... Οι φαν με αγαπούν εδώ, δεν ξέρω τι είναι αυτό που με κάνει τόσο αγαπητό, ίσως το backhand με το ένα χέρι!"

Τέλος, για το ATP Finals, όπου κινδυνεύει να μείνει εκτός για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, αφού είναι 600 βαθμούς πίσω από το Top 8 αυτή τη στιγμή, είπε: "H διαφορά καλύπτεται σε ένα Masters τουρνουά, τα πάντα μπορούν να συμβούν τις επόμενες 5 εβδομάδες. Έχουμε ακόμα αρκετό τένις μπροστά μας. Πρέπει να έρθουν τα αποτελέσματα στο σωστό timing. Φυσικά μπορεί να μείνω εκτός ATP Finals, αλλά ο στόχος μου τώρα είναι να ανακάμψω, γιατί το τένις μου απουσιάζει τελευταία και θέλω να ξαναδημιουργήσω στιγμές καλού τένις που είχα στο παρελθόν και να έχω ξανά καλές εμφανίσεις τις επόμενες εβδομάδες."

Ο Τσιτσιπάς αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του στο Shanghai Masters την Παρασκευή, αντιμετωπίζοντας έναν εκ των Kei Nishikori και Mariano Navone, ενώ το Σάββατο θα παίξει και διπλό, πλάι στον αδερφό του, Πέτρο Τσιτσιπά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots