ATP
Ο Alcaraz εκθρόνισε τον Sinner σε μαγικό τελικό στο Πεκίνο! (vids)

 
Ο Alcaraz εκθρόνισε τον Sinner σε μαγικό τελικό στο Πεκίνο! (vids)
© China Open
tn team Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2024 - 15:31

Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, σχεδόν 3,5 ωρών, ο Carlos Alcaraz έκανε το "χατ-τρικ" επί του Jannik Sinner και τον αντικατέστησε στον θρόνο του China Open στο Πεκίνο.

Σε ένα από τα ματς της χρονιάς, ο Carlos Alcaraz κατόρθωσε να "λυγίσει" το Νο.1 του κόσμου, Jannik Sinner, με 6-7 (6), 6-4, 7-6 (3) σε 3 ώρες και 21 λεπτά, για να γίνει ο νέος πρωταθλητής του Πεκίνου, εκθρονίζοντας τον Ιταλό.

Ήταν η 3η συνεχόμενη νίκη του Alcaraz επί του Sinner για το 2024, αφού τον κέρδισε και στις άλλες δυο φετινές τους μονομαχίες, στα ημιτελικά του Indian Wells και στα ημιτελικά του Roland Garros. Σε όλες μάλιστα το έκανε με ανατροπές, αφού στο Indian Wells έχανε με 0-1 σετ και στο Roland Garros με 1-2 σετ!

Έτσι και σήμερα, ο Sinner προηγήθηκε με σετ απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο, κερδίζοντας μάλιστα ένα... "σκοτωμένο" 1ο σετ, στο οποίο βρέθηκε πίσω με 1-4 και με 2-5.

Με τον Alcaraz να σερβίρει για το σετ και να είναι μπροστά με 5-3, 30-15, το Νο.1 του κόσμου πήρε 3 συνεχόμενους πόντους και έκανε το break back για το 5-4, ενώ στο 12ο game έσβησε και ένα set point, στο 5-6, 30-40, για να στείλει το σετ στο tie-break.

Εκεί έκανε νέα ανατροπή από το 4-6 πίσω, για να σώσει 2 ακόμα set points και με 4 κερδισμένους πόντους στη σειρά να φτάσει στο 8-6 και να "κλέψει" το σετ μέσα από τα χέρια του Ισπανού.

Είναι ένα μοτίβο στο οποίο μας έχει συνηθίσει ο Alcaraz, να χάνει δηλαδή ένα σετ στο οποίο έχει ευκαιρίες και μετά απ' αυτό αντί να υπάρχει απογοήτευση, να καταφέρνει να επιστρέφει δριμύτερος στο ματς!

Και στο 2ο σετ είχε χαμένες ευκαιρίες ο Ισπανός, που είχε διπλό break point στο 3-3, 15-40, με τον Sinner να κρατάει το σερβίς του και να προηγείται με 4-3. Στο επόμενο game o Ιταλός είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του για να χτυπήσει και να τελειώσει το ματς, αφού είχε 2 break points για το 5-3. Έμεινε στο ύψος του ο Alcaraz, υπερασπίστηκε το σερβίς του μετά από 7 ισοπαλίες και έκανε το 4-4, στο αναμφίβολα πιο σημαντικό game του 2ου σετ, ίσως και του αγώνα.

Μετά απ' αυτό ο Ισπανός έκανε το break, πέρασε για 1η φορά μπροστά στο 2ο σετ σε ένα πολύ κομβικό σημείο και με love service game στη συνέχεια έκανε το 6-4, στέλνοντας το ματς σε 3ο σετ.

Εκεί έκανε πρώτος το break και προηγήθηκε με 3-1 και με 4-2, όμως ο Sinner δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με break back ισοφάρισε σε 4-4. Μάλιστα πέρασε μπροστά με 5-4 και με 6-5 ο Ιταλός, σώζοντας και ένα break point στο 11ο game, για να αναγκάσει τον Alcaraz να σερβίρει για την παραμονή του στο παιχνίδι.

Τα κατάφερε ο Ισπανός, την πρώτη φορά στο 4-5 επιστρέφοντας και από το 15-30 πίσω, για να οδηγήσει το αποφασιστικό σετ στο tie-break. Εκεί ο Sinner ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 3-0, όμως ο Alcaraz πήρε τους 7 επόμενους πόντους και ολοκλήρωσε τον μεγάλο θρίαμβό του σε 3 ώρες και 21 λεπτά μιας ακόμα επικότατης μονομαχίας που μας προσέφερε αυτό το rivalry, αναμφίβολα το μεγαλύτερο από τα "σύγχρονα" rivalry της ΑΤΡ.

Ο Alcaraz έφτασε τις 6 νίκες επί του Sinner σε 10 αναμετρήσεις (6-4), ενώ κατέκτησε τον 4ο τίτλο για φέτος, μετά το Indian Wells, το Roland Garros και το Wimbledon.

Σε ασιατικό τουρνουά ήταν ο 1ος τίτλος του, ξεκλειδώνοντας ακόμα μια πίστα, ενώ έφτασε τους 16 τίτλους στην καριέρα του (16-5 σε τελικούς). Θυμίζουμε και πως αυτή την εβδομάδα έφτασε τις 200 νίκες καριέρας ο Ισπανός (πλέον έχει ρεκόρ 203-52) και όλα αυτά στα 21 του χρόνια!

Περνάει και πάλι στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά βέβαια χωρίς βλέψεις για να απειλήσει για το Νο.1 στο κοντινό μέλλον, αφού ο Sinner μετά και το US Open έχει πάρει μια τεράστια διαφορά, η οποία θα μειωθεί στους 4.000 βαθμούς. Στο Race είναι μικρότερη, αλλά και πάλι πολύ σημαντική, στους 2.820 βαθμούς.

 
 
 
 
 
 
 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots