ATP
Πέρασε τον Medvedev και μπήκε τελικό ο Alcaraz (vids)

 
Πέρασε τον Medvedev και μπήκε τελικό ο Alcaraz (vids)
© China Open
tn team Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2024 - 12:46

O Carlos Alcaraz έκανε ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι στο Πεκίνο, επιβλήθηκε του Daniil Medvedev με 2-0 σετ και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του China Open.

O 21χρονος Ισπανός επιβλήθηκε του Medvedev με 7-5, 6-3, για να πάρει μέσα σε 87 λεπτά την πρόκριση για τον 5ο τελικό του στη φετινή σεζόν, μετά το Indian Wells, το Roland Garros, το Wimbledon και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

O Alcaraz, ο οποίος έχει εξασφαλίσει και την επιστροφή του στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, χρειάστηκε να κάνει 3 φορές με break στο 1ο σετ για να το κατακτήσει, αφού τις πρώτες 2, στο 3-2 και στο 4-3, ο Medvedev είχε άμεση απάντηση και ισοφάρισε σε 3-3 και 4-4 αντίστοιχα.

Ο Ισπανός έκανε και 3ο break στο 11ο game, προηγήθηκε με 6-5, για να κλείσει αυτή τη φορά το σετ στο σερβίς του στο 12ο game (7-5), κερδίζοντας τους 12 από τους 15 τελευταίους πόντους του σετ, μετά από το 4-5.

Στο 2ο σετ ο Alcaraz ήταν επιβλητικός, δεν επέτρεψε κανένα break point στον αντίπαλό του και τον "έσπασε" άλλες 2 φορές, σε 5ο (3-2) και 9ο game (6-3), για να φτάσει σ' αυτή την καθαρή επικράτηση.

Ήταν η 6η νίκη του με αντίπαλο τον Medvedev σε 8 αναμετρήσεις (6-2) και αύριο θα συμμετέχει στον 21ο τελικό της καριέρας του, διεκδικώντας τον 16ο τίτλο του (15-5).

Θα περιμένει τον δεύτερο ημιτελικό, όπου το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Jannik Sinner, θα αντιμετωπίσει τον τοπικό ήρωα, Bu Yunchaokete, που κάνει μια φανταστική περιοδεία στα τουρνουά της πατρίδας του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots