ATP
Έκλεισαν τον σούπερ ημιτελικό Medvedev και Alcaraz (vids)

 
Έκλεισαν τον σούπερ ημιτελικό Medvedev και Alcaraz (vids)
© China Open
tn team Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024 - 13:51

O Daniil Medvedev και ο Carlos Alcaraz ξεπέρασαν αμφότεροι τα εμπόδια τους στα προημιτελικά του China Open χωρίς να απωλέσουν σετ κι έτσι θα αναμετρηθούν για μια θέση στον τελικό του Πεκίνου.

Ο Medvedev επιβλήθηκε του Flavio Cobolli με 6-2, 6-4 σε 88 λεπτά, για να προκριθεί στα ημιτελικά και να κάνει ένα ακόμα βήμα προς τον πρώτο του φετινό τίτλο.

Ο 28χρονος Ρώσος έσβησε και τα 7 break points που αντιμετώπισε στο 1ο σετ, στο οποίο έκανε 2 break και έφτασε σ' αυτό το 6-2. Στο 2ο σετ έκανε άλλα 2 break και παρότι δέχτηκε και εκείνος break, πήρε ένα προβάδισμα με 4-2. Δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο και ολοκλήρωσε τη νίκη του στο 10ο game, στο οποίο έσωσε ένα ακόμα break point από τον πολύ μαχητικό στο 2ο σετ Ιταλό.

Στα ημιτελικά την Τρίτη ο Medvedev θα αντιμετωπίσει τον Carlos Alcaraz, που αργότερα επιβλήθηκε του Karen Khachanov με 7-5, 6-2, συνεχίζοντας τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο Πεκίνο.

Ο 21χρονος Ισπανός, που πανηγύρισε χθες τις 200 νίκες καριέρας, συνάντησε σθεναρή αντίσταση στο 1ο σετ, στο οποίο είχε 3 χαμένα break points στο 4-4, αλλά κατάφερε τελικά να πάρει το break στο 11ο game και να προηγηθεί με 6-5. 

Έκλεισε το σετ στο σερβίς του και απλοποίησε την κατάσταση στο 2ο σετ, στο οποίο δεν αντιμετώπισε break point, έκανε συνεχόμενα breaks σε 5ο (3-2) και 7ο game (5-2) και ολοκλήρωσε την αποστολή του στο 8ο (6-2) με love service game.

Για 8η φορά θα αντιμετωπίσει τον Medvedev o Alcaraz, ο οποίος ήταν ο νικητής στα 5 από τα 7 προηγούμενα παιχνίδια τους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots