ATP
Ηρωικός τίτλος για τον Fils στο Τόκιο (vids)

 
Ηρωικός τίτλος για τον Fils στο Τόκιο (vids)
© Japan Open
tn team Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2024 - 17:10

O Arthur Fils ξεπέρασε την εξάντληση, πρόβλημα τραυματισμού και ένα championship point εις βάρος του, για να κερδίσει τον Ugo Humbert σε έναν συγκλονιστικό τελικό στο Τόκιο και να κατακτήσει με ηρωικό τρόπο τον 2ο τίτλο του για φέτος.

Ο Fils επικράτησε του Humbert στον τελικό του Japan Open με 5-7, 7-6 (6), 6-3, μετά από 3 ώρες και 4 λεπτά ενός συναρπαστικού τελικού στο Τόκιο.

Ο μόλις 20 ετών Γάλλος, είχε μια απίθανη εβδομάδα γενικά στο Τόκιο. Στην πρεμιέρα του αντιμετώπισε το Νο.1 του κόσμου και φιναλίστ του US Open, Taylor Fritz, τον οποίο κέρδισε με 6-4, 3-6, 6-3. Στον 2ο γύρο έπαιξε με τον Matteo Berrettini, έχασε το 1ο σετ στο tie-break, όμως ο Ιταλός τραυματίστηκε και εγκατέλειψε το ματς!

Στη συνέχεια είχε στα προημιτελικά μια φοβερή μάχη με τον Ben Shelton, τον οποίο κέρδισε με 7-5, 6-7 (5), 7-6 (2), ενώ χθες για τα ημιτελικά απέκλεισε και τον Holger Rune, σε ακόμα ένα πολύ ωραίο ματς, με 7-6 (8), 7-6 (10).

Το πόσες δυνάμεις θα είχε στον σημερινό τελικό ήταν ένα ερώτημα για τον Fils, που αντιμετώπισε και θέμα τραυματισμού στο αριστερό του πόδι από το 2ο σετ. Τα έδωσε όλα στο γήπεδο όμως και κατάφερε να επιστρέψει από σετ πίσω απέναντι στον Humbert και να γυρίσει το ματς, παρότι αντιμετώπισε και championship point στο 5-6 του tie-break.

Αφού πήρε το tie-break με 8-6, ο Fils έβγαλε όλο το 3ο σετ χωρίς να αντιμετωπίσει break point. Απείλησε σε 2 games για break και τελικά το πέτυχε στην 3η του ευκαιρία, στο πολύ κρίσιμο 8ο game, για να περάσει μπροστά με 5-3. Κράτησε το σερβίς του από το 15-30 στο 9ο game και "κλείδωσε" την πολύ σπουδαία νίκη, σε παραπάνω από 3 ώρες αγώνα.

Ήταν ο 2ος τίτλος του Fils για φέτος και ο 2ος σε 500άρι τουρνουά, μετά το Αμβούργο τον περασμένο Ιούλιο. Συνολικά ήταν ο 3ος τίτλος καριέρας, αφού είχε κερδίσει και το 250άρι της Λυών πέρσι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots