Αποχαιρέτησε το US Open o Thiem (vids)

 
Αποχαιρέτησε το US Open o Thiem (vids)
© USTA
tn team Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2024 - 21:11

O Dominic Thiem υπέστη την ήττα από τον Ben Shelton με 3-0 σετ και αποχαιρέτησε το US Open, που ήταν και το τελευταίο Grand Slam της καριέρας του. Στα 4 σετ πήρε τη νίκη ο Alexander Zverev.

Την τελευταία του παράσταση έδωσε στο US Open, εκεί όπου κατέκτησε τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του το 2020, ο Dominic Thiem, ο οποίος ηττήθηκε από τον Ben Shelton με 6-4, 6-2, 6-2 σε λιγότερο από 2 ώρες.

Ο 21χρονος Αμερικανός, Νο.13 στον κόσμο, ήταν πολύ δυνατός για τον Thiem, ολοκληρώνοντας τον αγώνα του με 34 winners και 17 αβίαστα λάθη, την ώρα που ο Αυστριακός είχε 11 winners και 23 λάθη.

Δεν έχασε ούτε μια φορά το σερβίς του ο Shelton, ο οποίος αξιοποίησε τις 5 από τις 11 ευκαιρίες που είχε για break και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, την οποία ολοκλήρωσε σε 1 ώρα και 50 λεπτά.

Στον 2ο γύρο του US Open o Shelton θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Roberto Bautista Agut και Luca Nardi.

Όσο για τον Thiem, πλησιάζει σιγά-σιγά στο οριστικό τέλος της καριέρας του, αφού ο πρώην Νο.3 τενίστας του κόσμου έδωσε σήμερα τον τελευταίο του αγώνα σε ένα Grand Slam και τον Οκτώβριο θα δώσει και τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του γενικά, στη Βιέννη.

Την πρόκριση για τον 2ο γύρο πήρε και ο Alexander Zverev, ο οποίος μπορεί να έχασε το 2ο σετ στο tie-break, όμως ανέβασε το επίπεδό του και κυριάρχησε στα 2 επόμενα, για να φτάσει χωρίς να ανησυχήσει στην επικράτηση επί του Maximilian Marterer με 6-2, 6-7 (5), 6-3, 6-2.

Στον 2ο γύρο ο Γερμανός θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Alexandre Muller και Adam Walton.

Τέλος, την πρώτη πρόκριση στο ταμπλό των ανδρών για φέτος πήρε ο Ugo Humbert, που "καθάρισε" τον Thiago Monteiro με 6-3, 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots