ATP
Έκλεισε ο σούπερ τελικός στο Πεκίνο! (vid)

 
Έκλεισε ο σούπερ τελικός στο Πεκίνο! (vid)
© China Open
tn team Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2024 - 16:25

O Jannik Sinner επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Bu Yunchaokete και έκλεισε τον μεγάλο τελικό με τον Carlos Alcaraz στο Πεκίνο.

Ο Sinner, Νο.1 στον κόσμο και υπερασπιστής του τίτλου στο China Open, επικράτησε με 6-3, 7-6 (3), του Yunchaokete για να πάρει το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του 500αριού του Πεκίνου.

Έσβησε και τα 3 break points που αντιμετώπισε στο ματς ο 23χρονος Ιταλός, όλα στο 1ο σετ, στο οποίο κατόρθωσε να κάνει το break στο 6ο game και να ξεφύγει με 4-2.

Ο Yunchaokete, που έχει εξαιρετικές εμφανίσεις μέχρι τώρα και στα προηγούμενα τουρνουά της Ασίας, συνέχισε να βάζει δύσκολα στον Sinner και κατάφερε να πάει στο tie-break το 2ο σετ, στο οποίο ο Ιταλός είχε και 3 χαμένα break point.

Στο tie-break πάντως ο πρωταθλητής του US Open δεν αντιμετώπισε πρόβλημα, προηγήθηκε με 6-1 και στο 3ο του match point "σφράγισε" την πρόκριση, έπειτα από 2 ώρες και 5 λεπτά παιχνιδιού.

Αύριο, θα μοιραστεί ακόμα έναν τελικό με τον Alcaraz. Θα είναι η 10η φορά που θα συναντηθούν, με τον Ισπανό να έχει μια νίκη παραπάνω (5-4). Θυμίζουμε πως είναι οι δυο κορυφαίοι της παγκόσμιας κατάταξης και οι δυο που έχουν κατακτήσει όλα τα Grand Slams φέτος!

Για τον Sinner, αυτός θα είναι ο 7ος τελικός στην συγκλονιστική χρονιά του, έχοντας κερδίσει και τους 6 προηγούμενους! Συνολικά θα είναι ο 21ος τελικός της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 17ο τίτλο του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots