ATP
Rublev: "Για λίγες ώρες γλίτωσα τον ακρωτηριασμό"

 
Rublev: "Για λίγες ώρες γλίτωσα τον ακρωτηριασμό"
© ATP Tour
tn team Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2024 - 5:48

Μια σοκαριστική εξομολόγηση έκανε ο Andrey Rublev, που μίλησε για την εγχείρηση που έκανε μετά το US Open και τη δυσάρεστη τροπή που πήρε ο τραυματισμός του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει ακόμα και με ακρωτηριασμό!

Όλα πήγαν καλά για τον Rublev, που έναν μήνα πριν όχι απλά μπήκε χειρουργείο, αλλά κινδύνευσε με μεγάλη ζημιά, όπως αποκάλυψε. Ακόμα πάντως και μετά την επιτυχημένη εγχείρηση, οι γιατροί του πρότειναν να κυνηγήσει τη Σαγκάη, ο ίδιος όμως κατάφερε να νικήσει τις προβλέψεις τους και να αγωνιστεί στο Πεκίνο.

"Μετά την εγχείρηση μου είχαν πει ότι θα ήμουν τυχερός αν έπαιζα στη Σαγκάη. Σκέφτηκα πως αν με λίγη τύχη θα μπορούσα να παίξω στη Σαγκάη, τότε θα υπήρχε μια πιθανότητα να καταφέρω να είμαι και στο Πεκίνο. Κανείς δεν περίμενε να είμαι εδώ, αλλά να 'μαι!"

Χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, ο Ρώσος πρωταθλητής αποκάλυψε πως μπήκε στο χειρουργείο για να αποφύγει τον... ακρωτηριασμό! 

"Μετά το US Open προετοιμαζόμουν για την Κίνα και δύο μέρες πριν την πτήση μου, χρειάστηκε να κάνω μια εγχείρηση. Μια εγχείρηση που αν δεν έκανα, τότε θα έπρεπε να κάνω ακρωτηριασμό!" εκμυστηρεύτηκε στις δηλώσεις που παραχώρησε στο BetBoom Tennis. 

Όπως είπε, λίγες ώρες μόνο αρκούσαν για να του κάνουν τη ζημιά: "Ήμουν τυχερός γιατί όλα έγιναν ξεκάθαρα τις πρώτες 3-4 ώρες. Γιατί αν περνούσαν 5 ή 6 ώρες, ο ακρωτηριασμός θα γινόταν αναπόφευκτος. Τελικά έγιναν όλα εντός χρόνου και πήγε καλύτερα απ' ότι περίμενα."

Χωρίς να αποσαφηνιστεί πιο μέλος του κινδύνευε με ακρωτηριασμό, ο Rublev πρόσθεσε πως όχι μόνο η αρχική επέμβαση πήγε καλά και έλυσε το πρόβλημα, αλλά είχε και μια αναπάντεχα καλή αποθεραπεία.

"Πριν την επέμβαση, η εκτίμηση δεν ήταν και πολύ ευχάριστη. Θα έπρεπε να μείνω στο κρεβάτι για έναν μήνα. Δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα σ' αυτό το χρονικό διάστημα. Τελικά, κατάφερα να επιστρέψω πολύ γρήγορα", σημείωσε ο Ρώσος, που λιγότερο από έναν μήνα μετά το US Open αγωνίστηκε στο Πεκίνο και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά.

Ακόμα βέβαια δεν έχει επανέλθει στο 100% και ελπίζει πως θα βελτιωθεί αυτή την εβδομάδα στη Σαγκάη.

"Ελπίζω να είμαι καλύτερος αγωνιστικά, γιατί ήδη έπαιξα σε ένα τουρνουά και η φυσική μου κατάσταση σίγουρα βελτιώθηκε. Στο Πεκίνο, μετά τον πρώτο αγώνα με το ζόρι σηκώθηκα από το κρεβάτι, πονούσε όλο μου το σώμα." 

Ο Rublev θα κάνει την πρεμιέρα του στη Σαγκάη το Σάββατο, αντιμετωπίζοντας τον ταλαντούχο και πολύ επικίνδυνο Jakub Mensik. Έχει δηλώσει συμμετοχή και στο διπλό, όπου θα παίξει μαζί με τον Karen Khachanov. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots