Με νέα συντριβή στη 16άδα η Σάκκαρη! (vids)

 
Με νέα συντριβή στη 16άδα η Σάκκαρη! (vids)
© ITF Tennis
tn team Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024 - 16:47

H Μαρία Σάκκαρη πανηγύρισε νέα εμφατική νίκη στο Παρίσι, για να μπει στις "16" καλύτερες των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επιτυχημένη ήταν η πρώτη από τις δυο αποστολές που έχει σήμερα στο Roland Garros η Μαρία Σάκκαρη, η οποία ισοπέδωσε την Yue Yuan με 6-2, 6-1 και πήρε την πρόκριση για τη φάση των "16" των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών κατάφερε να συντρίψει και τη δεύτερη αντίπαλό της, όπως έκανε και στην πρεμιέρα με την Danka Kovinic, δείχνοντας υπομονή και επιμονή στα ράλι, ώστε να αναγκάσει την Κινέζα τενίστρια σε όλο και περισσότερα λάθη και να χαλάσει τελείως το παιχνίδι της.

 

Από νωρίς ανέλαβε τα ηνία του αγώνα η Σάκκαρη, η οποία έκανε το πρώτο break στο 4ο game για το 3-1. Δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point στο 1ο σετ και με νέο break το έκλεισε στο 8ο game, κάνοντας το 6-2.

 

Η Σάκκαρη ξεκίνησε και στο 2ο σετ δυνατά, προηγήθηκε με 2-0, όμως έχασε για 1η φορά το σερβίς της - στην πρώτη φορά που απειλήθηκε σε service game της - για να γίνει το 2-1.

Δεν την προβλημάτισε αυτό, αφού συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και πήρε τα 4 επόμενα games η 29χρονη Ελληνίδα, η οποία ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της στο 6-1, σε κάτι παραπάνω από μια ώρα αγώνα.

Η Σάκκαρη ισοφάρισε την πορεία της στους Ολυμπιακούς του Τόκιο και τώρα θα έχει τη δυνατότητα να τη βελτιώσει, αφού θα διεκδικήσει την πρώτη της πρόκριση για τα προημιτελικά.

Θα αντιμετωπίσει μια τη Marta Kostyuk, που απέκλεισε την Clara Burel.

Η μέρα φυσικά δεν έχει τελειώσει για τη Μαρία, που έχει και δεύτερη αποστολή σε μερικές ώρες, στο μικτό διπλό, όπου θα κάνουν πρεμιέρα με τον Στέφανο Τσιτσιπά απέναντι στο ολλανδικό δίδυμο των Demi Schuurs και Wesley Koolhof.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots