Μέτρα και για το Roland Garros

 
Μέτρα και για το Roland Garros
Μέτρα και για το Roland Garros
tennisnews team Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020 - 14:15

Μετά το US Open, το οποίο απειλείται ακόμα και με ακύρωση εξαιτίας των αυστηρών μέτρων που έχει προτείνει, και το Roland Garros θα πάρει κάποια παρόμοια μέτρα για να μπορέσει να προσαρμόσει το παρισινό Grand Slam στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, χωρίς να χάσει τη φετινή χρονιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Marca, το Γαλλικό Όπεν θα μειώσει τους συμμετέχοντας στο κυρίως ταμπλό στους 96, από τους 128. Επίσης υπάρχουν συζητήσεις για να μη διεξαχθεί καθόλου το μεικτό διπλό. Τέλος, τα τουρνουά "Legends", στα οποία συμμετέχουν παλαίμαχοι παίκτες, έχουν ήδη ακυρωθεί.

Για τα διπλά, τα οποία το US Open έκανε λόγο για τεράστια μείωση από τα 64 ζευγάρια στα 24, ο πρόεδρος της FFT, Bernard Giudicelli, σχολίασε πως είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του αθλήματος και θα προσπαθήσει να τα κρατήσει χωρίς περικοπές.

"Είμαι υπερασπιστής των διπλών. Ξέρω τι λέγεται για το κέρδος, αλλά τα διπλά είναι ένα σημαντικό κομμάτι στο τένις. Δεν είναι τυχαίο πως στον καιρό των Ολυμπιακών Αγώνων, οι καλύτεροι θα αγωνιστούν. Για εμάς είναι ήδη πολύ σημαντικό και από εκπαιδευτικής μεριάς, για τους νέους παίκτες μας. Το τένις είναι ένα οικοσύστημα και το διπλό ανήκει σε αυτό το οικοσύστημα. Σκοπεύουμε να διατηρήσουμε τα διπλά ανδρών και γυναικών στο Roland Garros", δήλωσε σχετικά. 

Θυμίζουμε πως οι μέχρι στιγμής επίσημες ανακοινώσεις, έχουν μεταφέρει το Roland Garros για την περίοδο 20 Σεπτεμβρίου με 4 Οκτωβρίου, ωστόσο αν το US Open πραγματοποιηθεί κανονικά, θεωρείται δεδομένο ότι θα μετακινηθεί μια εβδομάδα αργότερα (27 Σεπτεμβρίου - 11 Οκτωβρίου). Θα γνωρίζουμε περισσότερα από αύριο, καθώς η ΑΤΡ έχει προαναγγήλει ορισμένες ανακοινώσεις για την αμερικανική hard court season του Αυγούστου.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots