Roland Garros: Κανονικά και με φιλάθλους!

 
Roland Garros: Κανονικά και με φιλάθλους!
Roland Garros: Κανονικά και με φιλάθλους!
tennisnews team Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 - 13:55

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις από ATP, WTA και USTA, η FFT προανήγγειλε με τη σειρά της την κανονική διεξαγωγή όλων των ταμπλό του Roland Garros, αλλά και την παρουσία θεατών στις κερκίδες.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί οι συζητήσεις μας με τα κυβερνητικά όργανα του διεθνούς τένις μας επέτρεψαν να επεκτείνουμε το Roland Garros του 2020 στις 3 εβδομάδες. Γνωρίζουμε καλά πως σ' αυτή τη δύσκολη εποχή, είναι προνόμιο να μπορούμε να κρατάμε το Roland Garros στη συνηθισμένη του μορφή. Ειδικά όταν τα προκριματικά είναι αναγκαία για να βοηθηθούν οικονομικά αρκετοί παίκτες που έχουν πληγεί περισσότερο απ' αυτή την κρίση", ανέφερε η ανακοίνωση της FFT για το Roland Garros.

To Roland Garros είχε ανακοινώσει από τον Μάρτιο πως το τουρνουά δε θα αρχίσει τον Μάιο, αλλά τον Σεπτέμβριο. Τότε υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και η FFT κατηγορήθηκε επειδή πήρε την απόφαση μονομερώς, χωρίς να συζητήσει τα σενάρια με τα υπόλοιπα Grand Slam, την ITF, την ΑΤΡ και τη WTA.

Τελικά, σε σχέση με τα άλλα δυο Grand Slam, το Wimbledon που ακυρώθηκε και το US Open που θα γίνει με αρκετές αλλαγές, το Roland Garros φαίνεται να είναι το major που θα επηρεαστεί λιγότερο από την πανδημία, με εξαίρεση φυσικά το Australian Open, που έγινε κανονικά πριν την έξαρση του ιού.

Διατηρώντας και τις 3 εβδομάδες του στο καλαντάρι, το Roland Garros θα κάνει τα προκριματικά από τις 21 έως τις 25 Σεπτμεβρίου και τα κύρια ταμπλό του από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου. Επίσης, θα γίνουν κανονικά χωρίς μειώσεις παικτών τα μονά, τα διπλά, το μεικτό διπλό και τα τουρνουά του wheelchair tennis, όπως διαβεβαίωσε ο διευθυντής του τουρνουά και πρόεδρος της FFT, Bernard Giudicelli.

"Η μόνη αβεβαιότητα σχετίζεται με τα προκριματικά, που μπορεί να αποτελούνται από ταμπλό 96 παικτών και όχι 128", είπε χαρακτηριστικά ο Giudicelli.

Ο ισχυρός άνδρας της γαλλικής ομοσπονδίας, διαβεβαίωσε επίσης πως το τουρνουά θα φιλοξενήσει φιλάθλους: "Σίγουρα δε θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Δεν υπάρχει ακόμα τελική απόφαση σχετικά με τον αριθμό των φιλάθλων που θα μπορούμε να έχουμε, αυτό θα αποφασιστεί από την κυβέρνηση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots