ΕΠΙΣΗΜΟ: Με θεατές το Roland Garros

 
ΕΠΙΣΗΜΟ: Με θεατές το Roland Garros
ΕΠΙΣΗΜΟ: Με θεατές το Roland Garros © Christophe Guibbaud / FFT
tennisnews team Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 - 19:36

Όπως ανακοίνωσαν και επίσημα οι διοργανωτές του Roland Garros, το παρισινό Grand Slam, το οποίο θα ξεκινήσει σε 3 εβδομάδες, θα πραγματοποιηθεί με παρουσία θεατών.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία της γαλλικής κυβέρνησης σχετικά με τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό, το Roland Garros πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να είναι σε θέση να φιλοξενήσει έναν περιορισμένο αριθμό φιλάθλων. Συγκεκριμένα, αναμένεται να υποδεχτεί 11.500 φιλάθλους ημερησίως, περίπου το 1/4 από όσους φιλοξένησε το 2019. 

"Το όριο θα είναι 5.000 θεατές για το Philippe Chatrier και το Suzanne Lenglen και 1.500 θεατές για το Simonne Mathieu", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της FFT, που ενημερώνει επίσης πως δε θα υπάρχουν εισιτήρια για τα άλλα γήπεδα, ώστε να μην περιφέρεται ο κόσμος στους χώρους του τουρνουά. Επίσης δε θα υπάρχουν εισιτήρια για τους αγώνες των προκριματικών.

Θυμίζουμε πως το Roland Garros του 2020 θα ξεκινήσει σε 3 εβδομάδες (27 Σεπτεμβρίου - 11 Οκτωβρίου), ενώ τα προκριματικά θα ξεκινήσουν μια εβδομάδα πριν, από τις 21 Σεπτεμβρίου.

Θα είναι το πρώτο Roland Garros στην ιστορία που θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν αγώνες υπό το τεχνητό φως των προβολών και υπό βροχή, καθώς είναι έτοιμη προς χρήση η οροφή στο Court Philippe Chatrier.

Φωτογραφία: Christophe Guibbaud / FFT

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots