"Σκάνδαλο" ο αποκλεισμός - θα κινηθεί νομικά ο Dzumhur

 
Petar Popovic & Damir Dzumhur
Petar Popovic & Damir Dzumhur Instagram (@damirdzumhur)
tennisnews team Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 - 18:16

O Damir Dzumhur ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά κατά του Roland Garros που τον απέκλεισε εξαιτίας θετικού τεστ του προπονητή του στον Covid-19, με τον τελευταίο να κάνει λόγο για "σκάνδαλο".

Πριν λίγες μέρες, ο Dzumhur σεβάστηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο του Roland Garros και μόλις ενημερώθηκε πως το αποτέλεσμα του τεστ του προπονητή του, Petar Popovic, βγήκε θετικό, απέσυρε τη συμμετοχή του από το τουρνουά. Στην ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ο Popovic έχει περάσει τον ιό τον Ιούλιο, συνεπώς πίστευε από την αρχή ότι το αποτέλεσμα ήταν λάθος, αλλά οι διοργανωτές δεν έκαναν δεκτή την αίτησή τους να κάνει κι άλλο τεστ.

Όπως έγινε γνωστό, η υπόθεση δε θα σταματήσει εκεί και ο Dzumhur με τον Popovic έχουν μιλήσει με δικηγόρο και σκοπεύουν να κινηθούν νομικά.

"Είναι ένα σκάνδαλο και μια μεγάλη απογοήτευση. Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε τη δικαστική μάχη, αλλά πονάει πολύ. Θα το πληρώσουν αυτό, με τρελαίνει", είπε στη L'Equipe ο Popovic.

Για κάποιον που έχει περάσει τον ιό, το PCR τεστ δεν είναι τόσο αξιόπιστο και κάποια εργαστήρια μπορεί να συνεχίζουν να τον βγάζουν θετικό, παρά το γεγονός ότι τον έχει ξεπεράσει, όπως επιβεβαίωσε και ο υπεύθυνος γιατρός του Roland Garros, Dr. Bernard Montalvan.

Ο Popovic έκανε ξανά το τεστ σε εργαστήριο της Σερβίας και το αποτέλεσμα ήταν πράγματι αρνητικό. Η υπόθεση θα πάρει πια το δρόμο της δικαστικής οδού, με τους Dzumhur και Popovic να διεκδικούν αποζημίωση από το παρισινό Grand Slam.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots