Wimbledon: Πάνω από 50 εκατομύρια κέρδη, παρά την πανδημία

 
Wimbledon: Πάνω από 50 εκατομύρια κέρδη, παρά την πανδημία
© AELTC/Thomas Lovelock
tn team Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 - 16:27

Το Wimbledon ανακοίνωσε κέρδη που ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια ευρώ για το 2021, παρά τη δύσκολη εποχή της πανδημίας.

Το Wimbledon είναι απ' ότι φαίνεται το Grand Slam με τις μικρότερες δυνατές απώλειες στην εποχή της πανδημίας, αφού θυμίζουμε πως το 2020 είχε ακυρωθεί και αποζημιώθηκε ένα σημαντικό μέρος των κερδών του από την ασφάλιση του τουρνουά, ενώ φέτος ανακοίνωση πως είχε κέρδη 44 εκατομμυρίων λιρών, δηλαδή γύρω στα 52 εκατομμύρια ευρώ!

Αυτή τη χρονιά το ιστορικότερο Grand Slam και εν γένει τουρνουά τένις στον κόσμο, πραγματοποιήθηκε με μειωμένη πληρότητα για όλη την πρώτη εβδομάδα, όμως οι τελικές φάσεις του τουρνουά έγιναν με 100% πληρότητα στα γήπεδα.

Η βρετανική ομοσπονδία φαίνεται πως άφησε πίσω της τα χειρότερα όσον αφορά την πανδημία, με τα 44 εκατομμύρια λίρες να είναι μόλις 6,8 εκ. λιγότερα από τα κέρδη του 2019, όταν το τουρνουά έγινε με πλήρη κανονικότητα και απέφερε έσοδα 50,8 εκατομμύρια λίρες.

Το μεγαλύτερο μέρος των κερδών θα πάει φυσικά στην LTA (βρετανική ομοσπονδία αντισφαίρισης), ενώ ανακοινώθηκε πως θα υπάρξει και μπόνους 22 εκατομμυρίων λιρών από την βρετανική κυβέρνηση προς την ομοσπονδία.

Τα χρήματα αυτά θα πάνε σε διάφορα προγράμματα της LTA, για την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα, ειδικά μετά και τον θρίαμβο της Emma Raducanu στο US Open - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περισσότεροι από 100.000 Βρετανοί πολίτες ξεκίνησαν το τένις μετά τον τίτλο της Raducanu στο Αμερικανικό Όπεν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots