WTA
Halep-ένιο double bagel στον τελικό

 
Halep-ένιο double bagel στον τελικό
Halep-ένιο double bagel στον τελικό
tennisnews team Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 - 14:35

Ένα μικρό τουρνουά των 280 πόντων WTA γλιτώνει με τρόπο την ανωνυμία όταν μάχεται για το τρόπαιο η 5η καλύτερη παίκτρια του κόσμου - Simona Halep. Έτσι μεταμορφώνεται σε μια ευκαιρία για τις τενίστριες που μαζεύουν εμπειρίες, για το κοινό που βλέπει μπροστά στα μάτια του ωραιότατο τένις, για τα παιδιά που έκατσαν φρόνιμα στην ουρά για αυτόγραφο, κάθε μέρα. Η φίλη του tennisnews.gr, Elena Denisa Dicu, ήταν στο Βουκουρέστι και κατέγραψε την ατμόσφαιρα από τους αγώνες του Bucharest Open.

Το όμορφο ταξίδι μιας εβδομάδας, μας πρόσφερε την Κυριακή το τελικό ανάμεσα στην Anastasija Sevastova από την Λετονία και την Ρουμάνα Simona Halep. Η πρώτη έκανε την έκλπηξη και κέρδισε την Sara Errani, φτάνωντας στο τελικό χωρίς να χάσει σετ. Η δεύτερη, έπαιξε αρκετά μέτρια στον ημιτελικό, αλλά κατάφερε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: όταν το τένις της δεν κερδίζει αντιπάλους, αφήνει την θέληση, το πάθος και την εσωτερική δύναμη να αρπάξουν τη νίκη.

Τον τελικό, που είχε μετάδοση σε 49 χώρες, έκλεισε στα 47 λεπτά, με 6-0, 6-0 και θα μείνει στην ιστορία ως μόλις ο ένατος αγώνας της WTA που τελειώνει με αυτό το σκορ. Παρόλα αυτά, η Sevastova βρήκε την δύναμη να ευχαριστεί ειρωνικά τον προπονητή που την βοήθησε να χάσει με τέτοιο τρόπο.

Έμενα, θα μου μείνει στο νου κάπως αλλιώς. Είναι το τουρνουά στον οποίο η Halep έγινε τρομερά όμορφη, και δεν αναφέρομαι στην ομορφιά της πασαρέλας, αλλά σε αυτήν που αποκτά μια γυναίκα όταν προσφέρει χρόνο στα παιδιά: το ένα παιδάκι το έφερε μαζί της στη συνέντευξη τύπου, τον ρώτησε αν του άρεσε ο αγώνας, του είπε προσεκτικά να μην ξεχάσει το χαρτί που ζωγράφιζε. Επίσης, υπάρχει ελπίδα ότι του χρόνου θα υπάρχουν αξιοπρεπή υποδομές με σοβαρή χωρητικότητα και ότι πολύ παραπανω από 2.000 θεατές θα έχουν την δυνατότητα να ξεφεύγουν για κάποιες ώρες από την καθημερινότητα, τα προβλήματα και τον καύσωνα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots