WTA
Πρωταθλήτρια στη Βραζιλία η Begu

 
Πρωταθλήτρια στη Βραζιλία η Begu
Πρωταθλήτρια στη Βραζιλία η Begu
tennisnews team Σάββατο, 06 Αυγούστου 2016 - 16:06

H Irina-Camelia Begu επέστρεψε από σετ πίσω, κέρδισε την Timea Babos και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Brasil Tennis Cup στη Florianapolis. Αυτός ήταν ο πρώτος φετινός τίτλος για τη Ρουμάνα και ο 3ος συνολικά στην καριέρα της, ενώ αυτή η επιτυχία θα τη φέρει και πίσω στο Top 25 της παγκόσμιας κατάταξης.

Σε έναν κλειστό τελικό, στον οποίο ήταν και με σετ πίσω, η Irina-Camelia Begu κατάφερε να επιβληθεί της Timea Babos με 2-6, 6-4, 6-3 και να γίνει η νέα πρωταθλήτρια του Brasil Tennis Cup, στη Florianapolis της Βραζιλίας.

"Δεν ξεκίνησα πολύ καλά, ήμουν λίγο νευρική και έδινα μεγάλη σημασία στα αρνητικά. Αργότερα συνειδητοποίησα πως αυτή ήταν η κατάσταση, το forehand απλά δε δούλευε, γι' αυτό έπρεπε να φέρω περισσότερες φορές τη μπάλα στο backhand. Νομίζω ήταν περισσότερο πνευματικό, γιατί ήθελα πολύ αυτόν τον τίτλο", δήλωσε η Begu, η οποία έχανε με 0-2 στο αποφασιστικό σετ.

Η Begu βελτίωσε το ρεκόρ της σε τελικούς στο 3-3, κατακτώντας τον 3ο τίτλο της καριέρας της. Είχε κερδίσει το Tashkent Open στην Τασκένδη τον Σεπτέμβριο του 2012, καθώς και το Korea Open στη Σεούλ τον Σεπτέμβριο του 2015. Αυτός ήταν ο πρώτος της φετινός τελικός και ο δεύτερος συνεχόμενος που κερδίζει.

Η Begu είχε ένα φανταστικό τουρνουά στη Βραζιλία, παρά το γεγονός πως έχασε το πρώτο σετ που έδωσε στην εβδομάδα, από τη Βραζιλιάνα lucky loser, Laura Pigossi, την οποία τελικά κέρδισε με 3-6, 6-3, 6-4. Στον 2ο γύρο απέκλεισε άλλη μια Βραζιλιάνα, την Paula Cristina Goncalves, με 6-1, 6-2. Στα προημιτελικά επιβλήθηκε της Nao Hibino με 6-2, 6-4 και στα ημιτελικά κέρδισε τη Monica Puig με 6-3, 6-3.

"Αυτή η χώρα είναι ξεχωριστή για μένα. Το 2014, όταν ήμουν γύρω στο 130-140 (στην κατάταξη), δε θυμάμαι, ξεκίνησα εδώ από τα μικρά τουρνουά. Μετά ήρθα στη Florianapolis και στο Ρίο. Ήμουν εδώ 5 εβδομάδες και είδα πως οι άνθρωποι ήταν πολοί φιλικοί και το φαγητό υπέροχο. Τα πήγαινα επίσης πολύ καλά, κέρδισα μερικά τουρνουά των 25.000 δολαρίων. Ήταν ωραία που επέστρεψα και ελπίζω να το κάνω ξανά", δήλωσε η Begu, η οποία ήδη πήγε στο Ρίο, αφού αύριο ξεκινάει τις υποχρεώσεις της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Η 25χρονη Ρουμάνα, αναμένεται να κερδίσει 6 θέσεις μετά και τον τίτλο που κέρδισε στη Βραζιλία, για να ανεβεί στο Νο. 25 της παγκόσμιας κατάταξης, ισοφαρίζοντας το career high της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots