WTA
Έκανε 17 εγχειρήσεις, αλλά δεν τα παράτησε

 
Tori Stahl
Tori Stahl
tennisnews team Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 - 18:58

Η Tori Stahl έχει μια τρομερή ιστορία για να διηγηθεί, αφού χρειάστηκε να κάνει 17 χειρουργικές επεμβάσεις που ουσιαστικά αποτελείωσαν το δεξί της χέρι, αυτό όμως δεν την εμπόδισε να βρει έναν τρόπο για να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπά, να παίζει τένις.

H Tori Stahl ξεκίνησε να έχει προβλήματα με τον αγκώνα της όταν ήταν πολύ νέα, στο δεύτερο έτος του πανεπιστημίου της Montana. Έκανε χειρουργικές επεμβάσεις και το παιχνίδι της, μαζί με το πανίσχυρο σερβίς της, αποδυναμώθηκε, αποδυναμώνοντας παράλληλα και την ομάδα τένις του πανεπιστημίου, της οποίας ήταν βασικό μέλος.

Μόλις τελείωσε τις σπουδές της, ξεκίνησε την καριέρα της ως προπονήτρια, στην πόλη στην οποία μεγάλωσε, Missoula, στη Montana. Συνέχισε ταυτόχρονα την ανάρρωσή της, μάταια όμως, αφού ο πόνος δεν απομακρυνόταν. Έκανε άλλη μια εγχείριση, επίσης αποτυχημένη, μέχρι που αποφάσισε να επισκεφτεί έναν ορθοπεδικό στην κλινική Mayo.

Εκείνος συμφώνησε να διορθώσει τη ζημιά που είχε γίνει, καθώς οι προηγούμενες επεμβάσεις αποδείχτηκαν καταστροφικές. Της ζήτησε όμως να μην παίξει ξανά τένις στη ζωή της.

Ένας συνάδελφός της, της πρότεινε να συνεχίσει να παίζει, αλλά με το αριστερό χέρι. "Του είπα πως αυτή ήταν η πιο ηλίθια ιδέα που είχα ακούσει ποτέ μου. Μετά από μια δοκιμή στο γυμναστήριο όμως, ανακάλυψε πως δεν έπρεπε να αποκλείσω αυτό το ενδεχόμενο", διηγείται η Stahl.

Μόλις δυο μήνες μετά από την εγχείρηση, κέρδισε το πρώτο της τουρνουά ως αριστερόχειρας, στο επίπεδο 3.0 της USTA. Σήμερα έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε που η Stahl αποφάσισε να παίξει τένις με το αριστερό της χέρι και στα 46 της, είναι μια πολύ δυνατή παίκτρια επιπέδου 4.0.

"Οι άνθρωποι μου λένε πως αποτελώ έμπνευση, αλλά εγώ δεν το βλέπω έτσι. Απλώς βλέπω τον εαυτό μου ως έναν άνθρωπο με ένα πάθος. Ο μόνος τρόπος να το ακολουθήσω ήταν να πάρω διαφορετικό δρόμο. Θα σας εξέπληττε το τι θα μπορούσατε να κάνετε για το δικό σας πάθος", καταλήγει η Stahl, η οποία προς το παρόν μετράει 17 χειρουργικές επεμβάσεις στο δεξί της χέρι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots