WTA
Μετά από 2 επεμβάσεις, η 47χρονη Date επιστρέφει!

 
Kimiko Date
Kimiko Date
tennisnews team Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 - 13:48

Η Kimiko Date συνεχίζει να εμπνέει τους πάντες με τις αποφάσεις της. Μετά από δυο χειρουργικές επεμβάσεις που την άφησαν εκτός δράσης για περίπου 16 μήνες, η σχεδόν 47χρονη Γιαπωνέζα έχει επιστρέψει ήδη στα τουρνουά της ITF και δουλεύει σκληρά για να μπορέσει να επιστρέψει και στο WTA Tour, με μεγάλο της στόχο να αγωνιστεί ξανά υγιής σε μεγάλες διοργανώσεις!

Σε 2 περίπου μήνες, η Kimiko Date θα γίνει 47 ετών. Η σπουδαία αυτή αθλήτρια, η οποία εκτός από τις επιτυχίες της στο τένις έχει λάβει μέρος και σε μαραθώνιους με εξαιρετικά αποτελέσματα, επέστρεψε στο tour το 2008 μετά από μια απουσία 12 ετών και κατάφερε να γίνει μόνιμη κάτοικος του Top 100 της WTA, μετά τα 40!

Οι τελευταίοι 16 μήνες ωστόσο δεν ήταν καθόλου εύκολοι για την Kimiko, που έδωσε τον πρώτο της επαγγελματικό αγώνα τένις το 1989 και έφτασε στο Νο. 4 της παγκόσμιας κατάταξης το 1995. Αντιμετώπισε σημαντικό πρόβλημα με το αριστερό της γόνατο και χρειάστηκε να μπει δυο φορές στο χειρουργείο, για να περάσει στην περίοδο ανάρρωσης.

Σήμερα αυτό το πρόβλημα ανήκει στο παρελθόν και τον Μάιο έδωσε τους πρώτους αγώνες της από τον Ιανουάριο του 2016, στο Gifu της Ιαπωνίας και στο Changwon της Νότιας Κορέας. Αντιμετώπισε ωστόσο πρόβλημα και με τον ώμο της, με αποτέλεσμα να χάσει άλλους 2 μήνες από το tour.

"Ακόμα έχω πρόβλημα με τον ώμο μου και δεν είμαι στο 100% μου", παραδέχτηκε η Date, στη συνέντευξη που παραχώρησε για το NorCal Tennis Czar.

Αυτή την εβδομάδα, η Date έδωσε τον πρώτο της αγώνα από τον Μάιο, συμμετέχοντας στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά των 60.000 δολαρίων του Stockton στην Καλιφόρνια. Για πρώτο δείγμα μετά από 2 μήνες και στο τρίτο της τουρνουά στους τελευταίους 18 μήνες, το δείγμα ήταν αρκετά ενθαρρυντικό, καθώς κοίταξε στα μάτια την ανερχόμενη Usue Maitane Arconada, που είναι 18 ετών και βρίσκεται στο Νο. 218 της παγκόσμιας κατάταξης, πριν ηττηθεί με 4-6, 6-3, 6-0.

Όπως λέει, ο στόχος της είναι να επιστρέψει και πάλι στο WTA Tour και κυρίως να είναι υγιής, αφού απολαμβάνει ακόμα τη μαγεία των τουρνουά, παρά το γεγονός πως σε λίγες εβδομάδες θα γιορτάσει τα 47α γενέθλιά της.

"Δεν έχω σταματήσει να απολαμβάνω το τένις. Αγαπώ τον ανταγωνισμό, μου αρέσει να ταξιδεύω. Όλοι με ρωτάνε γιατί συνεχίζω να παίζω και κάθε φορά η απάντηση είναι ίδια. Δεν μπορώ να σταματήσω. Δεν χρειάζεται να σταματήσω. Εννοείται πως αν νιώσω πως θέλω να σταματήσω, θα το κάνω. Αλλά για την ώρα θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι."

Μέχρι τα 44 της, η Date ήταν σταθερά στο Top 100. Τα τελευταία 3 χρόνια έχει χάσει αρκετό έδαφος και φυσικά γι' αυτό ευθύνονται και οι τραυματισμοί, που δεν της επέτρεψαν να διεκδικήσει βαθμούς για περισσότερο από ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να βγει εντελώς από την παγκόσμια κατάταξη. Εφόσον μπορέσει όμως να αγωνιστεί και πάλι υγιής, οι αριθμοί είναι το τελευταίο πράγμα που την ανησυχεί.

"Δεν χρειάζεται να είμαι ψηλά στην κατάταξη πια. Είναι δύσκολο έτσι κι αλλιώς να βρεθώ ξανά στo Top 100. Απλά θέλω να είμαι στο 100% των δυνατοτήτων μου, να μην ανησυχώ για το σώμα μου και να μπορώ να συγκεντρώνομαι απολύτως στη μπάλα για να προσπαθώ στο 100% μου. Μετά, ίσως νιώθω πως είναι ώρα να σταματήσω. Τα τελευταία 2-3 χρόνια όμως πάντα είχα κάποιο πρόβλημα και ήταν δύσκολο για μένα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots