WTA
Κι άλλος τίτλος για την Kasatkina πριν το US Open (vid)

 
Daria Kasatkina
Daria Kasatkina
tn team Κυριακή, 28 Αυγούστου 2022 - 10:04

Με 2 τίτλους από τα τουρνουά προετοιμασίας θα πάει στο US Open η Daria Kasatkina, η οποία κατέκτησε και το τουρνουά του Granby στον Καναδά, συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις της.

Στον τελικό του Championnats Banque Nationale de Granby, η Kasatkina επικράτησε της Daria Saville με 6-4, 6-4, για να κερδίσει τον 2ο τίτλο της γι' αυτό το μήνα και 6ο συνολικά στην καριέρα της (6-5 σε τελικούς).

Η 25χρονη Ρωσίδα, η οποία κέρδισε στις αρχές του Αυγούστου το 500άρι του Σαν Χοσέ και επέστρεψε χάρη σ' αυτή την επιτυχία στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, έκανε έναν πολύ καλό τελικό απέναντι στη Saville.

Πήρε από νωρίς το προβάδισμα με 2-0 στο 1ο σετ και δεν έχασε ποτέ το πάνω χέρι, για να κλείσει το σετ στα 10 games. Στο 2ο σετ προηγήθηκε επίσης με 4-1 και παρά την προσωρινή μείωση της Saville σε 4-3 και 5-4 αργότερα, η Ρωσίδα έκανε νέο break μετά από ένα game με 5 ισοπαλίες και στο 5o της match point συνολικά "σφράγισε" τη νίκη.

Μετά τον αγώνα της πρεμιέρας της, στον οποίο είχε χρειαστεί ανατροπή για να κερδίσει την Greet Minnen με 6-7 (4), 6-4, 6-2, η Kasatkina δεν έχασε άλλο σετ, κερδίζοντας 10 στη σειρά. Μετά τη Βελγίδα απέκλεισε και τις Magdalena Frech (6-3, 6-2), Nuria Parrizas Diaz (6-3, 6-2) και Diane Parry (6-2, 6-0), χωρίς να χάσει περισσότερα από 5 games σε κάποιον αγώνα.

Η Kasatkina, ημιφιναλίστ στο Roland Garros αυτό το καλοκαίρι, θα κερδίσει μια θέση ακόμα και θα βρεθεί στο Νο.9 του κόσμου αύριο, ισοφαρίζοντας το career high της.

15 θέσεις θα κερδίσει η Saville, που θα βρεθεί στο Νο.58 του κόσμου. Η 28χρονη Αυστραλή, η οποία έχει φτάσει και στο Νο.20 παλιότερα, έπαιξε στον πρώτο της τελικό μετά από σχεδόν 5 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 2017, όταν ήταν φιναλίστ στο τουρνουά του Χονγκ Κονγκ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots