WTA
Συντριπτική Bencic κατέκτησε την Αδελαΐδα (vid)

 
Συντριπτική Bencic κατέκτησε την Αδελαΐδα (vid)
tn team Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023 - 12:04

H Belinda Bencic έχασε μόνο 2 games από την Daria Kasatkina στον τελικό του Adelaide International και κατέκτησε με εντυπωσιακό τρόπο το 500άρι της Αδελαΐδας.

Άκρως εντυπωσιακή ήταν η Bencic στον τελικό του Adelaide International, συντρίβοντας την Kasatkina με 6-0, 6-2 σε 67 μόλις λεπτά.

Η 25χρονη Ελβετίδα κυριάρχησε κατά κράτος στο court και έχασε όλους κι όλους 8 πόντους σε ολόκληρο το 1ο σετ! Αφού κέρδισε τα 8 πρώτα games του αγώνα και προηγήθηκε με 6-0, 2-0, η Kasatkina κέρδισε το πρώτο της game στον τελικό και μείωσε σε 2-1 στο 2ο σετ.

Δεν άλλαξε ωστόσο την εικόνα του τελικού, με την Bencic να συνεχίζει να έχει τον έλεγχο και να κάνει δεύτερο break, για να "ξεφύγει" με 5-1. Είχε match point και για το 6-1 η Ελβετίδα, που "σφράγισε" τελικά τη νίκη της στο 8ο game, κρατώντας άνετα το σερβίς της για το 6-2.

Αυτός ήταν ο 7ος τίτλος καριέρας για την Bencic (7-9 σε τελικούς), 4ος σε 500άρι τουρνουά και 5ος σε σκληρή επιφάνεια.

Η Bencic θα επιστρέψει στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης μεθαύριο, κερδίζοντας 3 θέσεις για να βρεθεί στο Νο.10. Θα έχει τη δυνατότητα να κερδίσει κι άλλο έδαφος στο Australian Open, όπου δεν έχει πολλούς βαθμούς να υπερασπιστεί.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots