Κορδολαίμη: "Θα αφοσιωθώ στο τένις"

 
Κορδολαίμη: "Θα αφοσιωθώ στο τένις"
tennisnews team Πέμπτη, 21 Μαϊος 2015 - 12:30

Η Ελένη Κορδολαίμη ολοκληρώνει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο του Χιούστον και παράλληλα το πέρασμά της από το κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Όπως τόνισε σε συνέντευξή της στο Τέξας, από δω και στο εξής θα έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή της για να προπονείται και θα αφοσιωθεί στην επαγγελματική της καριέρα στο τένις.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη της Ελένης Κορδολαίμη στο UHCougars.com:

-Πώς νιώθεις με μόνο μερικές εβδομάδες να απομένουν μέχρι την αποφοίτησή σου:

Είναι μια γλυκόπικρη αίσθηση. Από τη μια πλευρά είμαι ενθουσιασμένη, γιατί κοντέυω να ολοκληρώσω 4 χρόνια σπουδών με ένα ταραχώδες πρόγραμμα, αφού ήμουν φοιτήτρια και αθλήτρια. Από την άλλη πλευρά όμως θα μου λείψει να έχω 7 συμπαίκτριες και άλλους ανθρώπους που με νοιάζονται συνεχώς δίπλα μου.

-Τι θα σου λείψει πιο πολύ από το να είσαι φοιτήτρια και παίκτρια του UH;

Δε νομίζω ότι μπορώ να ονοματίσω κάτι συγκεκριμένο. Η όλη εμπειρία ήταν φανταστική. Ακόμα και τις πιο αγχωτικές μέρες, όταν κοιτάς πίσω, ήταν διασκεδαστικό. Σε προετοιμάζει για τη ζωή μετά από το κολέγιο. Πολλές φορές το να είσαι φοιτήτρια-αθλήτρια μπορεί να γίνει πιο σκληρό από το να είσαι στον αληθινό κόσμο, σε ανταμείβει.

-Για ποιο πράγμα ανυπομονείς περισσότερο μετά από την αποφοίτηση;

Από τότε που ήμουν 12, ο στόχος μου ήταν να παίξω επαγγελματικά τένις. Οπότε για μένα, το να μην έχω σπουδές ή κάτι άλλο, είναι ευκαιρία για να αφοσιωθώ στο τένις. Αυτό είναι το πράγμα που θέλω περισσότερο να κάνω. Χωρίς πολύ χρόνο αφιερωμένο στο διάβασμα, θα μπορώ να προπονηθώ πιο πολλές ώρες. Επίσης θα παίρνω τις δικές μου αποφάσεις, θα οργανώνω μόνη μου το πρόγραμμά μου και θα είμαι ανεξάρτητη, επειδή αυτό είναι το πιο σημαντικό για έναν επαγγελματία τενίστα.

-Τι έχει αλλάξει πάνω σου από τότε που ήσουν πρωτοετής;

Τόσο εντός όσο και εκτός από το court, από τότε που ήμουν πρωτοετής, νομίζω πως έχω ωριμάσει αρκετά. Ξέρω πως να χειριστώ τις καταστάσεις καλύτερα. Σε γενικές γραμμές, το να έρθω στο κολέγιο, μίλια μακριά από το σπίτι μου και χωρίς κανέναν - ούτε τους γονείς μου - κοντά μου, ήταν μια τεράστια πρόκληση και μου δίδαξε να είμαι ανεξάρτητη. Έμαθα πως να διαχειρίζομαι καλύτερα το χρόνο μου και έγινα πιο οργανωμένη, ειδικά με το διάβασμα και τα ταξίδια. Την πρώτη μου χρονιά, άρχισα να διαβάζω δύο μέρες πριν από το διαγώνισμα. Σύντομα κατάλαβα πως δεν έπρεπε να κάνω αυτό το λάθος ξανά!

Στο court έχει αλλάξει το στυλ παιχνιδιού μου. Σταμάτησα να στέλνω τη μπάλα στο φιλέ 9 στις 10 φορές και τώρα τη στέλνω 5 στις 10 (γέλια)! Τώρα είμαι πιο συνεπής και παίρνω καλύτερες αποφάσεις. Το να παίζω τόσους πολλούς αγώνες σε μια χρονιά, μου έμαθε να ελέγχω τα συναισθήματά μου και να προσαρμόζομαι σε διαφορετικές καταστάσεις στο court.

-Θα σου λείψει το Χιούστον ή είσαι ενθουσιασμένη που θα επιστρέψεις στην Ευρώπη;

Είμαι ενθουσιασμένη που θα γυρίσω πίσω στην Ευρώπη, επειδή μου έλειψε η ευρωπαϊκή κουλτούρα και ο τρόπος ζωής. Προτιμώ το φαγητό στην Ελλάδα και καταλαβαίνω καλύτερα τους ανθρώπους. Επίσης λατρεύω να μιλάω τη γλώσσα μου με όλους! Όταν θα είμαι στην Ευρώπη για αρκετό διάστημα, σίγουρα θα μου λείψει το Χιούστον και ειδικά τα ψώνια στην Αμερική (γέλια). Δε νομίζω ότι θα μου λείψει η υγρασία του Χιούστον. Έχει ζέστη και στην Ελλάδα, αλλά χωρίς την υγρασία.

-Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που συνάντησες ως φοιτήτρια στο εξωτερικό;

Από που να αρχίσω; Πρώτα απ' όλα το να πηγαίνεις στο μάθημα χωρίς να είναι τα Αγγλικά η μητρική σου γλώσσα, είναι μια τεράστια πρόκληση. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να επικεντρωθώ στο μάθημα και την ίδια στιγμή να προσπαθώ να μεταφράσω τα πάντα στο κεφάλι μου για να καταλάβω τι ειπώθηκε. Υπάρχει επίσης πολλή γραφειοκρατεία όταν είσαι μια φοιτήτρια στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα η visa, φορολογικά και τραπεζικά ζητήματα, που για μένα ήταν καινούργια. Είχα όμως την υποστήριξη πολλών ανθρώπων και το Πανεπιστήμιο του Χιούστον τα έκανε όλα ευκολότερα.

-Πιστεύεις πως θα προσέξεις διαφορές από το να παίζεις στο κολέγιο, στους αγώνες WTA για το tour; 

Σίγουρα. Αρχικά, όταν παίζεις στο κολέγιο, έχεις 7 άλλες συμπαίκτριες στο πλευρό σου, καθώς και 3 προπονητές. Οπότε τουλάχιστον 10 άνθρωποι ζητοκραυγάζουν για σένα σε κάθε αγώνα. Όταν ταξιδεύεις στο tour, δεν πρόκειται να έχεις τόσους πολλούς να ζητοκραυγάζουν για σένα. Το δεύτερο πράγμα είναι πως όλα στο κολεγιακό πρωτάθλημα είναι οργανωμένα για σένα. Απλά σου λένε πότε φεύγεις για το αεροδρόμιο και πας. Όταν θα ταξιδεύω μόνη μου θα είναι δυσκολότερο, θα είμαι μόνη και θα πρέπει να τα οργανώσω όλα. Στο κολεγιακό τένις, είμαστε πολύ τυχερές, γιατί πολλά πράγματα γίνονται για σένα. Από τα ξενοδοχεία, μέχρι τα ταξίδια, τους προπονητές, τον εξοπλισμό και τα ρούχα. Θα είναι σίγουρα μια μεγάλη πρόκληση στο tour, αλλά ανυπομονώ γι' αυτήν.

-Στα 4 αυτά χρόνια ταξίδεψες αρκετά. Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος στις ΗΠΑ;

Η Καλιφόρνια, ειδικά το Σαν Ντιέγκο και το Λος Άντζελες. Είναι πολύ όμορφη πολιτεία, ο καιρός είναι καλός και όλη την ώρα ένιωθα σα να ήμουν διακοπές. Οι παραλίες είναι πανέμορφες επίσης, αλλά όχι τόσο καλές όσο στην Ελλάδα!

-Τέλος, τι συμβουλή θα έδινες σε μια νέα φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον;

Θα έλεγα πως πρέπει να δώσει τον καλύτερό της εαυτό, επειδή το χειρότερο πράγμα είναι να γυρίσεις πίσω στο χρόνο και να έχεις μετανιώσει για κάτι που θα μπορούσες να είχες κάνει καλύτερα στη σχολή. Θα έλεγα επίσης να μη θεωρήσει τίποτα δεδομένο και να εκτιμήσει την κάθε στιγμή. Όλη η υποστήριξη και η βοήθεια που έχει μια φοιτήτρια-αθλήτρια, δε θα είναι εκεί για πάντα. Γι' αυτό να το αγαπήσει όσο μπορεί.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots