WTA
Νέα career high για Παπαμιχαήλ, Γραμματικοπούλου και Σακελλαρίδη!

 
Νέα career high για Παπαμιχαήλ, Γραμματικοπούλου και Σακελλαρίδη!
tn team Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 11:21

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Σαπφώ Σακελλαρίδη βελτίωσαν τα career high τους αυτή την εβδομάδα στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών, με τις δυο πρώτες να πλησιάζουν στο Top 100 και την τρίτη να βρίσκεται επίσης εντός του Top 150.

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε 6 θέσεις αυτή την εβδομάδα και ανέβηκε στο Νο.109 του κόσμου στα διπλά, κάνοντας ένα βήμα ακόμα προς την είσοδο στο Top 100.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία έπαιξε σε back-to-back τελικούς σε 125άρια τουρνουά, στο Μπάρι της Ιταλίας και στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, κέρδισε 9 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.117 του κόσμου, βελτιώνοντας και εκείνη το career high της.

Στο Top 150 βρίσκεται και η Σαπφώ Σακελλαρίδη, που αυτή την εβδομάδα κέρδισε 2 θέσεις, σημειώνοντας επίσης νέο career high, στο Νο.147 της WTA.

Σημαντική άνοδος και για την Έλενα Χριστοφή στα διπλά, με την 25χρονη Ελληνίδα να κερδίζει 20 θέσεις και να ανεβαίνει στο Νο.311. Στο Νο.409 βρίσκεται η Μάρθα Ματούλα και στο Νο.565 η Δήμητρα Παύλου, η οποία έκανε μεγάλο άλμα 66 θέσεων και βελτίωσε και εκείνη το προσωπικό της ρεκόρ στο διπλό.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών:

Στα μονά, πάντα πρώτη είναι η Μαρία Σάκκαρη, που παρέμεινε στο Νο.9 του κόσμου. Στο Νο.190 διατηρήθηκε η Παπαμιχαήλ, ενώ στο Νο.241 είναι η Γραμματικοπούλου, η οποία κέρδισε 6 θέσεις σήμερα.

Τρεις θέσεις κέρδισε η Σακελλαρίδη, η οποία βρίσκεται στο Νο.281, ενώ η Μάρθα Ματούλα είναι επίσης πολύ ψηλά, στο Νο.324 του κόσμου. Στο Νο.474 βρίσκεται η Παύλου, στο Νο.508 η Μιχαέλα Λάκη και στο Νο.714 η Χριστοφή, η οποία κέρδισε 37 θέσεις. Στην κατάταξη βρίσκονται ακόμα η Ελένη Κορδολαίμη και η Μάγδα Αδαλόγλου.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots