WTA
Αυτός θα είναι ο νέος προπονητής της Σάκκαρη

 
Αυτός θα είναι ο νέος προπονητής της Σάκκαρη
© AELTC/Ian Walton
tn team Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 - 15:09

Η Μαρία Σάκκαρη φαίνεται πως βρήκε τον επόμενο προπονητή της, μετά το τέλος της συνεργασίας της με τον David Witt.

Αυτός θα είναι ο Sergi Bruguera, που σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA βρίσκεται στην Αθήνα και δουλεύει μαζί με την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, που προετοιμάζεται και πάλι στο χώμα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Ο 53χρονος Καταλανός τεχνικός, είναι βεβαίως πολύ γνωστός τόσο για την τενιστική, όσο και για την προπονητική του καριέρα.

Ως επαγγελματίας παίκτης κατέκτησε 2 συνεχόμενες χρονιές το Roland Garros, το 1993 και το 1994, ενώ έφτασε μέχρι το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης. Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους παίκτες της δεκαετίας του 1990 στο χώμα, ενώ έχει και εμπειρία Ολυμπιακών, αφού το 1996 είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στην Ατλάντα.

Ως προπονητής είναι γνωστότερος για τη συνεργασία του με τον Alexander Zverev, ενώ νωρίτερα ήταν αρχηγός της Ισπανίας στο Davis Cup και είχε δουλέψει και με τον Jo-Wilfried Tsonga. Πιο πρόσφατα συνεργαζόταν με τον Arthur Fils, έναν από τους καλύτερους παίκτες της νέας γενιάς.

Η πρώτη επαφή της Σάκκαρη με τον Bruguera θυμίζουμε πως είχε γίνει στην pre-season, καθώς βρέθηκε για μια μέρα στην προετοιμασία της στο ΤΑΤΟΪ Club τον περασμένο Δεκέμβριο. Τότε ακόμα η Ελληνίδα τενίστρια συνεργαζόταν με τον Tom Hill και ο Bruguera με τον Fils.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SAKKATTACK (@mariasakkari)

Μετά από 5 χρόνια συνεργασίας, η Σάκκαρη αποδέσμευσε τον Hill τον περασμένο Φεβρουάριο και ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον David Witt, η οποία όμως διήρκησε μόνο λίγους μήνες και ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

O Bruguera θα βρεθεί στο πλευρό της Μαρίας τόσο στο Παρίσι, όσο και στα αμερικάνικα hardcourts και θα δούμε αν οι δυο πλευρές θα μείνουν ευχαριστημένες και θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους και μετά το τέλος του καλοκαιριού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots