WTA
Ανεβαίνει στην παγκόσμια κατάταξη η Σάκκαρη

 
Ανεβαίνει στην παγκόσμια κατάταξη η Σάκκαρη
© AELTC/Jonathan Nackstrand
tn team Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 - 11:46

Παρά τον πρόωρο αποκλεισμό της στο Wimbledon, η Μαρία Σάκκαρη εξασφάλισε την επιστροφή της στο Top 8 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα κερδίσει μια θέση και θα επιστρέψει στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA την ερχόμενη Δευτέρα (15/07).

Παρότι ηττήθηκε στον 3ο γύρο του Wimbledon από την Emma Raducanu, η Σάκκαρη θα έχει κέρδος 120 βαθμών, καθώς την προηγούμενη χρονιά είχε αποκλειστεί στον 1ο γύρο του τουρνουά.

Επιπλέον, η Ελληνίδα τενίστρια θα ανεβεί στο Νο.8 εξαιτίας και της μεγάλης πτώσης της Marketa Vondrousova, που πέρσι κατέκτησε τον τίτλο και φέτος αποκλείστηκε από τον 1ο κιόλας γύρο. Συγκεκριμένα η Τσέχα θα χάσει 11 θέσεις και από το Νο.6 θα βρεθεί στο Νο.17 την επόμενη εβδομάδα.

Γι' αυτό το λόγο θα κερδίσει μια θέση και η Qinwen Zheng, που θα βρεθεί στο Νο.7, ενώ πίσω από τη Σάκκαρη μένουν η Danielle Collins, που θα κερδίσει 2 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.9, καθώς και η Jelena Ostapenko, που θα κερδίσει 4 θέσεις και θα επιστρέψει στο Top 10.

Στις πρώτες θέσεις δεν θα αλλάξει κάτι, με την Iga Swiatek να είναι πάντα στο Νο.1, την Coco Gauff στο Νο.2. Η Elena Rybakina θα είναι είτε στο Νο.3 είτε στο Νο.4, αναλόγως από το αν κατακτήσει τον τίτλο, ενώ η Jasmine Paolini θα είναι το νέο μέλος του Top 5.

Το Top 10 μετά το Wimbledon:

1) Iga Swiatek (-)
2) Coco Gauff (-)
3) Aryna Sabalenka (Νο.4 αν κερδίσει το Wimbledon η Rybakina)
4) Elena Rybakina (No.3 αν κερδίσει το Wimbledon)
5) Jasmine Paolini (+2)
6) Jessica Pegula (-1)
7) Qinwen Zheng (+1)
8) Μαρία Σάκκαρη (+1)
9) Danielle Collins (+2)
10) Jelena Ostapenko (+4)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots