Wimbledon: Το πρόγραμμα της Πέμπτης

 
Wimbledon: Το πρόγραμμα της Πέμπτης
© AELTC/Tom Flathers
tennisnews team Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 - 8:13

Οι δυο ημιτελικοί των γυναικών ξεχωρίζουν από το σημερινό πρόγραμμα του Wimbledon. Δείτε το αναλυτικά.

Οι δυο ημιτελικοί του μονού γυναικών, που θα διεξαχθούν βεβαίως στο Centre Court και θα μεταδοθούν τηλεοπτικά στη χώρα μας από το Novasports Prime, θα εκκινήσουν στις 15:30 ώρα Ελλάδας.

Την ώρα εκείνη θα μπουν στο court οι Donna Vekic και Jasmine Paolini, που αμφότερες έχουν μια τεράστια ευκαιρία να μπουν σε έναν Grand Slam τελικό.

Για τη Vekic αυτός θα είναι ο 1ος ημιτελικός σε Grand Slam, ενώ για την Paolini ο 2ος, μόλις έναν μήνα μετά την πορεία της στον τελικό του Roland Garros. Επίσης θα είναι η 4η φορά που θα συναντηθούν οι δυο παίκτριες, με την Paolini να προηγείται με 2-1 στις νίκες.

Θα ακολουθήσει στο πρόγραμμα ο άλλος ημιτελικός, μεταξύ της Elena Rybakina και της Barbora Krejcikova. Πρόκειται και για τις δυο παίκτριες που συνεχίζουν στο ταμπλό και έχουν κατακτήσει Grand Slam στο παρελθόν, με τη Rybakina να το έχει κάνει σ' αυτό το γήπεδο, στο Wimbledon το 2022.

Η Rybakina είναι και το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης μετά τους αποκλεισμούς των υπόλοιπων Top 5 παικτριών, έχοντας τον πρώτο λόγο και σ' αυτό το ματς. Άλλες δυο φορές έχει βρεθεί σε ημιτελικό major διοργάνωσης η Καζάκα και ήταν νικήτρια και τις δυο, το 2022 στο Wimbledon (πρωταθλήτρια) και το 2023 στο Australian Open (φιναλίστ).

Για την Krejcikova αυτός θα είναι μόλις ο 2ος ημιτελικός σε Grand Slam διοργάνωση, 1ος μετά από 3 χρόνια και το Roland Garros του 2021, όπου είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια.

Μεγάλο ενδιαφέρον πάντως έχει πως η Krejcikova δεν έχει χάσει από τη Rybakina, έχοντας κερδίσει την αντίπαλό της και στις 2 προηγούμενες συναντήσεις. Ωστόσο και οι δυο ήταν στα 3 σετ, ενώ ήταν και μακρινές χρονικά, το 2021 στη Μελβούρνη και το 2022 στην Οστράβα.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης (11/07):

Centre Court:
15:30 Donna Vekic v. Jasmine Paolini [7] Novasports Prime
17:30 Barbora Krejcikova [31] v. Elena Rybakina [4] Novasports Prime

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots