2ος σερί GS τελικός για την Paolini! (vids)

 
2ος σερί GS τελικός για την Paolini! (vids)
© AELTC/Joel Marklund
tennisnews team Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 - 18:29

Η Jasmine Paolini προκρίθηκε για 2η φορά σε τελικό Grand Slam μέσα στον τελευταίο μήνα! Μετά από έναν επικό ημιτελικό τριών ωρών, η 28χρονη Ιταλίδα επικράτησε της Donna Vekic στο tie-break του 3ου σετ.

Back-to-back τελικούς σε Grand Slams έχει η Jasmine Paolini, η οποία μετά την πορεία της μέχρι τον τελικό του Roland Garros, προκρίθηκε και στον τελικό του Wimbledon, έχοντας μέσα σε έναν μήνα και δεύτερη ευκαιρία για να κατακτήσει ένα Grand Slam!

Η Ιταλίδα τενίστρια, η οποία κάνει με μεγάλη διαφορά την καλύτερη σεζόν της καριέρας της, "λύγισε" μετά από έναν τρομερό ημιτελικό τη Vekic με 2-6, 6-4, 10-6 (8) και πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου.

Ήταν ένα τρομερό ματς 2 ωρών και 51 λεπτών, με το 3ο σετ από μόνο του να διαρκεί 1,5 ώρα!

Η Vekic, στον πρώτο της ever ημιτελικό σε Grand Slam, πάλεψε με νύχια και με δόντια για την πρόκριση, αλλά έχασε τις ευκαιρίες της και άφησε το προβάδισμα που πήρε με σετ χάρη στο εξαιρετικό της ξεκίνημα να πάει στράφι.

Η Κροάτισσα είχε και σήμερα το σερβίς της σε μεγάλη μέρα και μέχρι το 6-2, 4-4 δεν είχε δεχτεί ούτε ένα break, σώζοντας μόνο ένα break point και έχοντας 3 ευκαιρίες για να κάνει πρώτη το break στο 2ο σετ.

Η Paolini άντεξε στην πίεση, πέρασε μπροστά με 5-4 χάρη στο δικό της σερβίς και μετέφερε όλη την πίεση στην αντίπαλη μεριά, κάτι που αξιοποίησε, κάνοντας το πρώτο της break στο ματς στο κομβικό 10ο game, για να πάρει το 2ο σετ με 6-4.

Η Vekic έχασε νέα ευκαιρία να πάρει το ματς στο 3ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε 2 φορές με break, στο 2-0 και στο 4-3, όμως και τις δυο η απάντηση ήρθε άμεσα από την Paolini, που ισορρόπησε την κατάσταση στο 4-4.

Αργότερα η Vekic έδειχνε πολύ πιο κουρασμένη από την Ιταλίδα και έπαιξε με "βαριά" πόδια για τα τελευταία 40 λεπτά, με το σερβίς της και μερικές τρομερές εμπνεύσεις να την κρατούν στο παιχνίδι. Έσωσε και 2 match points η Κροάτισσα, στο 4-5, 30-40 και στο 5-6, 30-40, για να μεταφέρει τη μάχη στο tie-break.

Εκεί οι δυο παίκτριες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι το τέλος, με τη Vekic να φτάνει να προηγείται μέχρι και με 8-7, αλλά χωρίς mini-break. H Paolini πήρε στη συνέχεια 2 πολύ μεγάλους πόντους πίσω από το σερβίς, έφτασε πρώτη στο match point σ' αυτό το tie-break, στο 9-8, για να αξιοποιήσει τη μόνη ευκαιρία της εκεί και 3η συνολικά στο ματς, μετά από λάθος της Vekic σε ράλι.

Η 28χρονη Ιταλίδα, η οποία είχε ούτως ή άλλως εξασφαλισμένη την πρώτη της είσοδο στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει αρχίσει να βλέπει και προς το Top 4 μετά τα τρομερά επιτεύγματά της.

Δεν μπορεί να κερδίσει άλλη θέση στο Wimbledon, μπορεί όμως να μειώσει ακόμα και στους 158 βαθμούς τη διαφορά της από την 4η Elena Rybakina, αν κερδίσει τον τίτλο και η Καζάκα ηττηθεί στον άλλον ημιτελικό από την Barbora Krejcikova.

Για τη Vekic ολοκληρώθηκε ένα πολύ μεγάλο τουρνουά, που θα την επαναφέρει στα ψηλά και συγκεκριμένα στο Νο.21 του κόσμου, 16 θέσεις ψηλότερα από σήμερα (Νο.37) και μόλις 2 θέσεις χαμηλότερα από το career high της (Νο.19).

Θυμίζουμε πως ο άλλος ημιτελικός, μεταξύ Rybakina και Krejcikova, θα ακολουθήσει στο πρόγραμμα, με τη νικήτρια να αντιμετωπίζει την Paolini το Σάββατο, στις 16:00 ώρα Ελλάδας, για το τρόπαιο του ιστορικότερου τουρνουά τένις στον κόσμο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots