Υποτροφία στις ΗΠΑ για την Παλάσκα!

 
Υποτροφία στις ΗΠΑ για την Παλάσκα!
Υποτροφία στις ΗΠΑ για την Παλάσκα!
tennisnews team Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016 - 16:15

Η Αναστασία Παλάσκα εξασφάλισε μια υποτροφία για το πανεπιστήμιο του Charleston της Νότιας Καρολίνα και θα συνεχίσει την καριέρα της στο κολεγιακό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών!

Το ταλέντο της Αναστασίας-Μαρίας Παλάσκα αναγνωρίστηκε από το πανεπιστήμιο του Charleston, που προσέφερε μια υποτροφία για την 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια, που θα σπουδάσει στη Νότια Καρολίνα από την ερχόμενη σεζόν.

Στα μέσα του επόμενου μήνα, η Βολιώτισσα τενίστρια θα "πετάξει" για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και θα πάρει την πρώτη γεύση από τη νέα της ζωή, που την περιμένει για τα επόμενα 4 χρόνια.

Την προηγούμενη χρονιά, η Παλάσκα αγωνίστηκε στα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τένις U16 στην Τσεχία, ενισχύοντας την ελληνική ομάδα. Έχει αρκετές συμμετοχές σε juniors διοργανώσεις της Tennis Europe και της ITF, ενώ τον Ιούνιο έφτιαξε ένα "recruiting" βίντεο, το οποίο εντόπισαν οι κυνηγοί ταλέντων των αμερικανικών κολεγίων και της έκαναν προτάσεις. 

"Χάρη στο recruiting video που έφτιαξα τον περασμένο Ιούνιο, ήρθα σε επαφή με προπονητές από διάφορα πανεπιστήμια. Τελικά έκλεισα στη Νότια Καρολίνα", δήλωσε η Αναστασία, η οποία τελείωσε το σχολείο στο 1ο Γενικό Λύκειο της Νέας Ιωνίας.

"Για την ακρίβεια μέχρι και τη Β’ τάξη του λυκείου δεν σκεφτόμουν καν κάτι τέτοιο. Όμως, έπειτα άκουσα συναθλητές μου, με τους οποίους ήμασταν στο ίδιο επίπεδο, ότι θα πήγαιναν να σπουδάσουν στις ΗΠΑ. Είναι μία ευκαιρία. Αν θα έμενα στην Ελλάδα, είτε θα εγκατέλειπα το άθλημα για να σπουδάσω, είτε θα ασχολούμουν αποκλειστικά με το τένις. Τώρα μπορώ να συνδυάσω και τα δύο. Στην Αμερική δίνουν άλλη σημασία στον αθλητισμό. Υπάρχει τρομερή οργάνωση", πρόσθεσε η 17χρονη τενίστρια από το Βόλο.

Η Αναστασία δεν έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά έκανε εξετάσεις SAT και TOEFL ώστε να δουν οι υπεύθυνοι τις δυνατότητές της στο ακαδημαϊκό κομμάτι και τα πήγε εξαιρετικά. Στις ΗΠΑ θα συναντήσει και έναν Έλληνα τρίτης γενιάς, τον Άγγελο Αναστόπουλο, που είναι ο διευθυντής του προγράμματος τένις στο πανεπιστήμιο του Charleston και εισηγήθηκε για τη χορήγηση πλήρους υποτροφίας στη νεαρή Ελληνίδα.

"Είμαι αρκετά χαρούμενη. Ανυπομονώ να έρθει η στιγμή που θα πάω εκεί. Να γνωρίσω νέους ανθρώπους και να δω πώς είναι η ζωή εκεί. Είμαι αισιόδοξη ότι όλα θα πάνε καλά. Αν και θα βρεθώ μακριά από τους δικούς μου, χαίρονται και εκείνοι για όσα κατάφεραν μέχρι τώρα. Γενικότερα δεν νομίζω πως θα έχω πρόβλημα προσαρμογής. Χάρη στο τένις ένιωσα πιο ώριμη από μικρότερη ηλικία. Καθώς μεγάλωνα είδα τον κόσμο μου με άλλη ματιά, σε σχέση με άλλα παιδιά της ηλικίας μου. Έτσι, το να φύγω και να ζήσω αυτά τα πράγματα, δεν μου φαίνεται τρομερή αλλαγή. Νιώθω ότι είμαι συνηθισμένη σ' αυτό", ανέφερε η Παλάσκα, η οποία μίλησε και για τις προσδοκίες της σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής της.

"Πρώτα ο Θεός θέλω να ολοκληρώσω τις σπουδές μου. Είμαι σίγουρη ότι κατά 99.9% θα μου δοθούν κι άλλες ευκαιρίες εκεί. Το βλέπω λίγο δύσκολο να γυρίσω αμέσως μετά από την τετραετία. Σκέφτομαι και κάποιο μεταπτυχιακό. Είναι ακόμη νωρίς, αλλά είμαι και κάπως απογοητευμένη με όσα γίνονται στην Ελλάδα. Το μέλλον για τις νέες γενιές είναι πλέον αβέβαιο, δυστυχώς."

Πηγή: e-thessalia.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots