Αλέξης Ζητρίδης: "Θα είναι μία ιστορική διοργάνωση"

 
Αλέξης Ζητρίδης: "Θα είναι μία ιστορική διοργάνωση"
© Studio Kominis
tn team Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 - 23:15

Mία ημέρα πριν από την έναρξη της συνάντησης της Εθνικής ομάδας των ανδρών με αντίπαλο τον Ισημερινό για τα Play-Offs του World Group 1 του Davis Cup και ο Διευθυντής των αγώνων, Αλέξης Ζητρίδης αναδεικνύει όλα όσα σχετίζονται με τη διοργάνωση.  

"Η Αθήνα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μια ξεχωριστή διοργάνωση στο χώρο του τένις. Η συνάντηση των Εθνικών ομάδων Ελλάδας – Εκουαδόρ, στο πλαίσιο των play offs του Davis Cup για την άνοδο στην μεγαλύτερη κατηγορία (WorldGroup I) αναμένεται να είναι ιστορική για μια πλειάδα λόγων", τονίζει ο κ. Ζητρίδης. 

Και προσθέτει: "Η Εθνική μας ομάδα διεκδικεί με σοβαρές αξιώσεις την άνοδο και ένταξη της στην ελίτ του Παγκόσμιου τένις. Στο δυναμικό της είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο μεγαλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, πρόσφατα φιναλίστ στο Australian Open, πρότυπο αθλητή για τα νέα παιδιά και βασικός καταλύτης -μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη- της θεαματικής ανάπτυξης που παρουσιάζει το τένις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.  

Πρώτη φορά στη χώρα μας θα διεξαχθούν αγώνες τένις σε κλειστό γήπεδο χωρητικότητας 14.000 θέσεων -που αναμένεται να γεμίσει- ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση, στο μοντέλο αντίστοιχων χώρων του εξωτερικού που φιλοξενούν κορυφαία events όπως τα ATP Finals και το Laver Cup.

Οργανωτικά η πρόκληση ήταν τεράστια, οι δυσκολίες μεγάλες και ο χρόνος ιδιαίτερα πιεστικός. Με τη στενή συνεργασία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις, τις πολύτιμες υπηρεσίες και τις εργώδεις προσπάθειες εξειδικευμένου προσωπικού της Ελληνικής Ομοσπονδίας και εθελοντών, που ξεπέρασαν τα 200 άτομα, σήμερα είμαστε πανέτοιμοι και σε θέση να προσβλέπουμε σε μια άρτια διοργάνωση που θα αποζημιώσει τους φίλους του τένις που θα την παρακολουθήσουν από κοντά ή από το σπίτι τους.  

Θερμότατες, εγκάρδιες ευχαριστίες σε όλο το προσωπικό της διοργάνωσης, στα παιδιά και τους εθελοντές, στους χορηγούς χωρίς την υποστήριξη των οποίων η διοργάνωση αυτή δεν θα ήταν σε τέτοιο υψηλό επίπεδο και ασφαλώς ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στους φίλους του τένις για την άνευ προηγουμένου ανταπόκριση τους".

Από την πλευρά του ο επιδιαιτητής των αγώνων, Pascal Maria έπλεξε το εγκώμιο των διοργανωτών: "Θα είναι μία πολύ συναρπαστική συνάντηση. Οι καλύτεροι τενίστες θα παίξουν από κάθε ομάδα και ιδιαίτερα από την ελληνική ομάδα. Όλη η προετοιμασία της διοργάνωσης είναι υψηλού επιπέδου. Θα είναι η πρώτη φορά που στην Αθήνα θα γίνει η συνάντηση σε ένα τόσο μεγάλης χωρητικότητας κλειστό στάδιο και αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί. Όπως και η παρουσία πολλών θεατών οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σπουδαίο τένις".

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots