Ζαννιάς: "Η πόρτα για ΑΤΡ τουρνουά έχει ανοίξει" (vid)

 
Ζαννιάς: "Η πόρτα για ΑΤΡ τουρνουά έχει ανοίξει" (vid)
© tennisnews.gr
tn team Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 - 17:57

Για την "πόρτα" για ATP διοργάνωση που ανοίγει στο Καλλιμάρμαρο μέσω της ITF μίλησε ο κ. Σπύρος Ζαννιάς, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Davis Cup.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου των δυο αρχηγών Ελλάδας και Σλοβακίας για το Davis Cup παραβρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Σπύρος Ζαννιάς.

Στο άνοιγμα της συνέντευξης, ο κ. Ζαννιάς έκανε λόγο για τα ανάμεικτα συναισθήματα που υπάρχουν σε όλους, καθώς αυτό το μεγάλο ραντεβού έρχεται πολύ κοντά στις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Ελλάδα: "Είμαστε με διπλά συναισθήματα εδώ και ο λόγος είναι οι καταστροφές που έγιναν πρόσφατα στην πατρίδα μας και που στοίχισαν τη ζωή σε συμπολίτες μας, αλλά και που χάθηκαν περιουσίες σε μια πολύ νευραλγική περιοχή της χώρας, απ' όπου κατάγεται και ο captain της ομάδας μας, Απόστολος Τσιτσιπάς. Σ' αυτό το όμορφο μνημείο, το ιστορικότερο μνημείο του παγκόσμιου αθλητισμού, που αναβίωσαν οι νεότεροι Ολυμπιακοί Αγώνες, υποδεχόμαστε την Εθνική ομάδα της Σλοβακίας, αλλά και τη δική μας Εθνική ομάδα, επικεφαλής της οποίας είναι ο μεγάλος Έλληνας αθλητής, Στέφανος Τσιτσιπάς."

Στο ίδιο κλίμα μίλησε και ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας, Απόστολος Τσιτσιπάς, που πήρε το λόγο: "Είναι υποχρέωσή μας να διεξάγουμε αυτή τη διοργάνωση, έχοντας πάντα στο μυαλό μας ό,τι έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας. Έχουμε τη σκέψη μας, νιώθουμε συμπόνοια γι' αυτούς τους ανθρώπους και γνωρίζω πως όλα τα παιδιά θα προσπαθήσουν να κάνουν τους αγώνες όσο το δυνατόν πιο ταπεινά."

Ο αρχηγός της ομάδας της Σλοβακίας, Tibor Toth, είπε με τη σειρά του: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ και θα παίξουμε σε αυτό το απίστευτο στάδιο, δεν έχω ξαναδεί κάτι σαν αυτό. Είναι κάτι ξεχωριστό και ανυπομονούμε για τους αγώνες. Ξέρουμε πόσοι σημαντικό είναι το tie για την Ελλάδα, αλλά το ίδιο ισχύει και για εμάς. Το αβαντάζ, όμως, το έχει η Ελλάδα, ξέρουμε πόση δυνατή είναι η ομάδα. Ο Στέφανος είναι τοπ παίκτης, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και θα παλέψουμε. Καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες."

Κατόπιν σχετικής ερώτησης, ο κ. Ζαννιάς σημείωσε στη συνέχεια πως η έγκριση της ITF για διεξαγωγή αγώνων στο Καλλιμάρμαρο, ανοίγει την πόρτα και για ένα ΑΤΡ στον ιστορικό αυτό χώρο, για το οποίο πολλοί φίλοι του τένις αδημονούν.

"Εδώ και πολλά χρόνια είχα πει ότι η Ελλάδα δικαιούται ένα ATP τουρνουά χωρίς να μπει στη διαδικασία των ενοικίων και των αγορών, με δεδομένο ότι άνοιξε ξανά τον χορό των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων με τεράστιους συμβολισμούς. Και είχα πει ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Τι συνέβη σε αυτή τη διοργάνωση... Ένας πολύ μεγάλος θεσμός όπως είναι η ITF, που έχει συμβόλαια πολύ σκληρά με τους χορηγούς, 'έσπασε' κατά κάποιο τρόπο αυτή τη σκληρή διαδικασία για το Παναθηναϊκό Στάδιο. Άρα, λοιπόν, η πόρτα έχει ανοίξει και νομίζω ότι θα πρέπει να ελπίζουμε από εδώ και πέρα να διεκδικήσουμε άλλη μια εξαίρεση από την ATP, πάντα με την παρουσία του Στέφανου, αλλά και του Πέτρου που είναι κοντά στο Top 100 και διεκδικεί με πολύ μεγάλες πιθανότητες την είσοδό του στην ολυμπιακή ομάδα, έτσι ώστε να δούμε κάτι ξεχωριστό σε αυτό το μνημείο. Η συνεργασία του ομίλου αντισφαίρισης Αθηνών δίνει τη δυνατότητα να ελπίζουμε πραγματικά, διότι έχει τρία outdoor γήπεδα, για να μπορέσουμε να διοργανώσουμε κατ' εξαίρεση ένα τέτοιο πρωτάθλημα."

 

Ο Απόστολος ρωτήθηκε και για την επανένωση με τα παιδιά του, τον Στέφανο και τον Πέτρο, που για πρώτη φορά αγωνίστηκαν σε ένα Grand Slam χωρίς την παρουσία και έπρεπε να δει τους αγώνες του από την τηλεόραση.

"Είναι όμορφο να συναντάς πάλι τα παιδιά σου στην ομάδα του Davis Cup. Να έχουν έρθει από ένα τόσο μεγάλο ταξίδι στην Αμερική και να βλέπεις τα παιδιά σου να προχωρούν μόνα τους σε αυτό το άθλημα που είναι τόσο απαιτητικό. Σίγουρα νιώθω υπερηφάνεια που είμαστε πάλι εδώ και θα παλέψουμε πάλι μαζί για τον σκοπό μας. Νομίζω ότι βαίνουν όλα καλώς, θα είμαστε έτοιμοι να χαρούμε αυτές τις μέρες. Θα έλεγα ότι η ψυχή μου ήταν κοντά τους, η αγάπη μου ήταν εκεί (στην Αμερική)."

Συζητήθηκε ακόμα το θέμα της απουσίας του Στέφανου Σακελλαρίδη, με τον Απόστολο να λέει ότι ανέλαβε ο ίδιος προσωπικά τις κλήσεις των παικτών και συνομίλησε με το περιβάλλον του, αλλά επέλεξε να σνυεχίσει την περιοδεία του στα Challenger της Ασίας, όπου κάνει καλές εμφανίσεις τις τελευταίες εβδομάδες. Είπε, πάντως, πως θεωρεί δεδομένη την ένταξη του Σακελλαρίδη στην ομάδα του Davis Cup σε μελλοντικές συναντήσεις.

Σήμερα το μεσημέρι η Εθνική μας έκανε την πρώτη προπόνηση στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να ενσωματώνεται για πρώτη φορά με την υπόλοιπη ομάδα, αφού τις προηγούμενες ημέρες πήρε το χρόνο του για να εγκλιματιστεί μετά το μεγάλο ταξίδι από την Αμερική και προπονήθηκε στα νότια προάστια, κοντά στο σπίτι του.

Την Παρασκευή (15/09) στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των αγώνων και θα ακολουθήσει η συνέντευξη Τύπου των παικτών των δυο ομάδων. Το Σάββατο (16/09) και την Κυριακή (17/09) θα γίνουν οι αγώνες, που θα ξεκινούν στις 11 το πρωί.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots