Η Ρόδος στο επίκεντρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του Τένις

 
Η Ρόδος στο επίκεντρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του Τένις
tn team Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 - 13:33

Με αφορμή το πρώτο ITF CBI (Level I) Course προπονητών στην Ελλάδα, η Ρόδος βρέθηκε στο επίκεντρο της ITF. Το νησί επισκέφτηκε και ο Σπύρος Ζαννιάς, που είχε συζητήσεις με τον Vitor Cabral σχετικά με το μέλλον του ελληνικού τένις και των προοπτικών που ανοίγει η συνεργασία της ΕΦΟΑ με ITF Academy.

Στο επίκεντρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του Τένις βρέθηκε η Ρόδος, με αφορμή για πολλές συζητήσεις και πλάνα επι χάρτου να αποτελεί η διοργάνωση από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαιρισης, την παγκόσμια Ομοσπονδία και την Ολυμπιακή Αλληλεγγύη με την βοήθεια του Δήμου Ροδου και της ΔΕΡΜΑΕ το πρώτο Course προπονητών στην Ελλάδα.

Η σημαντικότατη αυτή εξέλιξη για την εκπαίδευση των Ελλήνων προπονητών θεωρείται από την παγκόσμια ομοσπονδία (ITF) ως το πρώτο σημαντικό βήμα στην εγκαθίδρυση της ITF Academy στην Ελλάδα.

Ο ίδιος ο Development Officer for Europe Dr. Vitor Cabral προΐσταται του Course ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία για συναντήσεις με τον αναπληρωτή περιφερειάρχη Αποστολή Ασπράκη και τον εκτελεστικό γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Νίκο Παπασταματίου καθώς και ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο.

Είναι γνωστές οι δυνατότητες του νησιού σε δράσεις αθλητικού τουρισμού και συνεδρίων  και η ITF είναι από τις πιο δραστήριες και ισχυρές ομοσπονδίες στον κόσμο.

Ο υπεύθυνος ανάπτυξης για την Ευρώπη συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της ΔΕΡΜΑΕ Βαλάντη Λάμπη όπου τον ευχαρίστησε για τη στήριξη στην διοργάνωση του Course καθώς όπως ο κύριος Λαμπης τον διαβεβαίωσε, πως ο Δήμος Ροδου είναι πεπεισμένος πως η διοργάνωση συνεδρίων και αθλητικών εκδηλώσεων στο νησί είναι μια από τις πηγές ποιοτικού τουρισμού που ο τόπος μας χρειάζεται ιδίως στην αρχή και το τέλος της τουριστικής περιόδου και πως όταν οι οικονομικές καταστάσεις το επιτρέψουν ο Δήμος Ροδου θα  διεκδικήσει από την ITF πολλά από τα event που τώρα γίνονται στις γειτονικές μας χώρες.

Στα γήπεδα και στις αίθουσες του ΡΟΑ η δράση συνεχίζεται ενώ ο επικεφαλής ενημέρωσε τους υποψήφιους πως από το 2025 μόνο κάτοχοι τουλάχιστον του CBI (Level I) θα επιτρέπεται να είναι Davis και Fed Cup Captains και μόνο πιστοποιημένοι προπονητές από τα Course της ITF θα επιτρέπεται να συνοδεύουν junior Εθνικές ομάδες στα τουρνουά της Tennis Europe και της ITF.

Το κλίμα στο Course ανάμεσα στους υποψήφιους είναι ιδιαίτερα καλό καθώς καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια λαμβάνοντας όμως συνεχώς πολλές νέες πληροφορίες που αργότερα καλούνται να εντάξουν στον προγραμματισμό τους.

Καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα του πρώτου ITF CBI (Level I) Course για προπονητές, ο Σπύρος Ζαννιάς, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής ομοσπονδίας αντισφαίρισης, επισκέφθηκε τη Ρόδο δηλώνοντας με την παρουσία του την σπουδαιότητα του εγχειρήματος και την αναγκαιότητα της εκπαίδευσης των Ελλήνων προπονητών.

Στον χαιρετισμό του προς τους συμμετέχοντες αναφέρθηκε στην συνεργασία που επιτεύχθηκε μεταξύ ΕΦΟΑ και ITF ώστε να υπάρξει ένα ευρύτερο πλάνο επιμόρφωσης των Ελλήνων προπονητών και εγγυήθηκε τη συνέχεια του σχεδιασμού με την διοργάνωση και των επόμενων επιπέδων που θα δημιουργήσουν Έλληνες εκπαιδευτές και πιστοποιημένους προπονητές της ITF με πρόσβαση στη βάση δεδομένων της διεθνούς Ακαδημίας.

Ο κύριος Ζαννιάς αναφέρθηκε στις ολυμπιακές αξίες στο πνεύμα του Ολυμπισμού την ισότητα των φύλων και θύμισε στους προπονητές πως εκτός από το τεχνικό αντικείμενο πρέπει να έχουν πάντα στο μυαλό τους τη διαπαιδαγώγηση των νέων και τη συμβολή τους στη διαμόρφωση ακέραιων χαρακτήρων.

Αφού ευχαρίστησε τον Developer Officer for Europe Vitor Cabral για την προσωπική του παρουσία και συμβολή στη εκπαίδευση του υψηλού επιπέδου σεμιναρίου της ITF αναφέρθηκε στους έμπειρους εκπαιδευτές και ευχαρίστησε για τη  βοήθεια που είχε η διοργάνωση από την ΔΟΕ (Ολυμπιακη Αλληλεγγυη), την ΕΟΕ, την ITF και φυσικά από την ΕΦΟΑ, καθώς και από τη ΔΕΡΜΑΕ και το δήμο Ροδου και από το Ροδιακό Όμιλο Αντισφαίρισης που διέθεσε γήπεδα και εξοπλισμό.

Στο περιθώριο της επίσκεψης δεν παρέλειψε να επισκεφθεί όλους τους συλλόγους του νησιού και να ακούσει τα προβλήματα των συλλόγων της νησιωτικής περιοχής.

Σημαντικές  συζητήσεις έγιναν μεταξύ του κυρίου Ζαννιά και του Vitor Cabral σχετικά με το μέλλον του ελληνικού τένις και των προοπτικών που ανοίγονται με την συνεργασία ΕΦΟΑ με ITF Academy.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots