Εκτός προημιτελικών ο Περβολαράκης

 
Εκτός προημιτελικών ο Περβολαράκης
Εκτός προημιτελικών ο Περβολαράκης
tennisnews team Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 - 22:13

Ο Μιχάλης Περβολαράκης ολοκλήρωσε την πολύ καλή εβδομάδα του στο Winnetka των Ηνωμένων Πολιτειών στον 3ο γύρο, καθώς δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του δυνατού αμερικανικού Challenger. 

Ο Περβολαράκης έκανε μια καλή προσπάθεια, αλλά δεν απέφυγε την ήττα με 6-2, 6-4 από τον Jason Jung, Νο. 5 στο ταμπλό και Νο. 112 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Ο Περβολαράκης στάθηκε στο ίδιο επίπεδο με τον 30χρονο αντίπαλό του έως τα μέσα του 1ου σετ και ετοιμαζόταν να σερβίρει για το 3-3. Ήταν μπροστά με 2-3, 40-0 στο 6ο game, αλλά έχασε την τριπλή ευκαιρία να ισοφαρίσει και το πλήρωσε, καθώς υπέστη break για το 2-4.

Αργότερα έχασε νέες ευκαιρίες για να επιστρέψει στο σετ, αφού είχε 3 χαμένα break point για να μειώσει σε 3-4. Δεν το έκανε και έχασε και το επόμενο game με break, για να χάσει αυτό το σετ με 2-6.

Και στο 2ο σετ είχε τις ευκαιρίες του ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής, παρά το γεγονός πως έμεινε πίσω με 1-4 πολύ γρήγορα. Κατάφερε να μειώσει σε 3-4, αλλά όταν σέρβιρε για την ισοφάρισε υπέστη νέο break και έμεινε πίσω με 3-5.

Στη συνέχεια έσβησε διπλό match point στο 5-3, 40-15, για να πάρει ξανά πίσω το break και να μειώσει σε 5-4, δημιουργώντας μια νέα ευκαιρία για να επιστρέψει στο ματς. Για μια ακόμα φορά όμως, σε ένα πολύ κρίσιμο service game του ο Μιχάλης δεν τα κατάφερε και με το 4ο διαδοχικό break στο παιχνίδι ο Jung έκανε το τελικό 6-4, για να ολοκληρώσει το ματς σε 79 λεπτά.

Ήταν μια πολύ καλή εβδομάδα για τον Περβολαράκη, που κατάφερε να πετύχει δυο πολύ σημαντικές νίκες. Στον 1ο γύρο είχε αποκλείσει τον Αμερικανό -προερχόμενο από τα προκριματικά- Felix Corwin, με 6-1, 6-3, ενώ στον 2ο γύρο πήρε μια μεγάλη νίκη απέναντι στο Νο. 10 του ταμπλό, τον Γάλλο Quentin Halys, με 7-6 (3), 7-6 (6).

Αυτοί ήταν οι 7 πρώτοι βαθμοί για τον Μιχάλη στη νέα κατάταξη της ΑΤΡ και αναμένεται να βελτιώσει το career high του τη Δευτέρα, καθώς θα ανεβεί γύρω στο Νο. 550 του κόσμου.

Στα προημιτελικά του Nielsen Pro Tennis Championships του Ιλινόις, ο Jung θα αντιμετωπίσει τον Θανάση Κοκκινάκη, που κέρδιζε με 7-6 (5), 4-0 τον Guido Andreozzi, όταν ο Αργεντινός εγκατέλειψε το παιχνίδι εξαιτίας κάποιας ενόχλησης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots