Πρώτη ITF νίκη για τον Μανέκα

 
Πρώτη ITF νίκη για τον Μανέκα
Πρώτη ITF νίκη για τον Μανέκα
tennisnews team Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 - 19:29

Ο Θανάσης Μανέκας πέτυχε την πρώτη του νίκη σε κυρίως ταμπλό για το ITF World Tennis Tour και προκρίθηκε στους "16" καλύτερους της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Sharm El Sheikh.

O Μανέκας κέρδισε τον Ιταλό Andrea Fiorentini με 7-6 (3), 6-4, μετά από μια μάχη 2 ωρών και 29 λεπτών.

Ο 21χρονος Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με 3-1 και με 5-4 στο 1ο σετ, έχοντας και 2 set point για το 6-4. Έπρεπε όμως και να σερβίρει για την παραμονή του σ' αυτό, καθώς έμεινε πίσω με 5-6. Το σετ τελικά οδηγήθηκε στο tie-break, όπου ο Μανέκας ήταν καλύτερος και επιβλήθηκε με 7-3.

Στο 2ο σετ ο Ιταλός αθλητής προηγήθηκε με 4-2, αλλά ο Μανέκας κατάφερε να κερδίσει τα 4 επόμενα game και να "σφραγίσει" τη μεγάλη πρόκριση για τον 2ο γύρο του hard court τουρνουά του Soho Square.

Ήταν η πρώτη νίκη σε κυρίως ταμπλό επαγγελματικής διοργάνωσης της ITF για τον Μανέκα. Επίσης ήταν η 3η νίκη του στο συγκεκριμένο τουρνουά, μαζί με τις δυο νίκες που είχε για το ταμπλό των προκριματικών.

Στον 2ο γύρο, ο Μανέκας θα δώσει ένα πολύ δυνατό τεστ, ενάντια στον Ιταλό Alessandro Bega, No.1 στο ταμπλό και Νο.402 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots