Πέφτει η αυλαία στο Βόλο

 
Πέφτει η αυλαία στο Βόλο
Πέφτει η αυλαία στο Βόλο
tennisnews team Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2008 - 21:34

 

Οι Κλέρικο/Ουρμπάντσιτς ήταν οι μεγάλες νικήτριες στον τελικό του διπλού καθώς επιβλήθησαν με 2-0 σετ (6-2/6-1) των Γεγκιόλκα/Τόμιτς. Επίσης, το Σάββατο διεξήχθησαν και οι ημιτελικοί στο μονό, από τους οποίους βγήκε το ζευγάρι του τελικού, το οποίο αποτελούν η Γεγκιόλκα από την Πολωνία και η Ουρμπάντσιτς από τη Σλοβενία. Ο αγώνας ξεκινάει στις 11:00 και ολοκληρώνει το 8ο Διεθνές Τουρνουά Τένις Futures  Γυναικών Νέας Ιωνίας με έπαθλο 10.000 δολάρια.

Ο τελικός του διπλού

Η Νικόλε Κλέρικο και η Μίκα Ουρμπάντσιτς από τη Σλοβενία ήταν οι νικήτριες στο διπλό. Επιβλήθησαν με άνεση των Γεγκιόλκα/Τόμιτς με τη συνοδεία σιγανής βροχής. Οι δύο νικήτριες προπονούνται μαζί στην Ακαδημία Τένις της Φλωρεντίας και γνωρίζονταν πολύ καλά στο κορτ, κάτι που φάνηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ήταν πολύ δυνατές στο φιλέ και νίκησαν άνετα και δίκαια.

Του τελικού ακολούθησαν οι απονομές. Στις φιναλίστ, τα κύπελλα απένειμε ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Ν. Ιωνίας κ. Κώστας Σακελλαρίου, ενώ στις νικήτριες η πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, κα Έφη Καρανικόλα.

Στις δηλώσεις τους, τα δύο κορίτσια ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για το άψογο τουρνουά. Η Νικόλ Κλέρικο είπε: «Είμαστε χαρούμενες που κερδίσαμε στο διπλό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη συμπαίκτριά μου, εσάς που βοηθήσατε να γίνει και φέτος μία εξαιρετική διοργάνωση. Κάθε χρόνο οι αγώνες είναι καλύτεροι και ελπίζω και την επόμενη χρονιά, να είμαι εδώ για να αγωνιστώ. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και την καλοσύνη με την οποία υποδεχθήκατε εμένα και όλες τις αθλήτριες αυτές τις ημέρες».

Η Σλοβένα Ουρμπάντσιτς τόνισε: «Ευχαριστώ για το ωραίο τουρνουά που διοργανώσατε και ελπίζω αύριο να μπορέσω να κερδίσω και στον τελικό του μονού. Έχουμε καλή συνεργασία με την Νικόλ και είμαι χαρούμενη που καταφέραμε να κερδίσουμε το διπλό».

Οι ημιτελικοί του μονού

Ούμπαντσιτς και Μπακίεβα προσέφεραν θέαμα υψηλού επιπέδου, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Η Ούρμπαντσιτς από τη Σλοβενία πήρε το πρώτο σετ με 7-6 στο τάι μπρέικ σε μιάμιση ώρα, ενώ η αντίπαλός της από τη Ρωσία προηγούνταν 4-2 στα γκέιμς στο δεύτερο σετ όταν δυνάμωσε η βροχή και οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να διακόψουν το παιχνίδι, γύρω στις 12:00. Η ενδιαφέρουσα αναμέτρηση ξεκίνησε ξανά στις 16:15 κι αφού το κορτ είχε στεγνώσει, με την Σλοβένα τενίστρια να χάνει το 2ο σετ 6-3, αλλά να παίρνει το τρίτο σχετικά εύκολα με 6-2.

Στον άλλο ημιτελικό, η Γεγκιόλκα από την Πολωνία δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα από τη Μαρκινκέβιτσα και σε περίπου μία ώρα πήρε εύκολα τη νίκη με 2-0 σετ. Μόνο στην αρχή του πρώτου σετ, η Λετονή προέβαλε αντίσταση αλλά στη συνέχεια, παίζοντας ωραίο τένις, η Γεγκιόλκα έφθασε στην τελική επικράτηση με 6-3/6-1.

 

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου

Ημιτελικοί μονού

1) Γεγκιόλκα – Μαρκινκέβιτσα 2-0 (6-3/6-1)

2) Ούμπαντσιτς – Μπακίεβα 2-1 (7-6 (10)/3-6/6-2)

 

ΤΕΛΙΚΟΣ ΔΙΠΛΟΥ

Κλέρικο/Ούρμπαντσιτς - Γεγιόλκα/Τόμιτς 2-0 (6-2/6-1)

 

Το τουρνουά που ολοκληρώνεται την Κυριακή, ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου και διεξάγεται για 8η συνεχή χρονιά, στο Nea Ionia Tennis Club, από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Μαγνησίας, ύστερα από ανάθεση από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης και με την πολύτιμη αρωγή τόσο του Αθλητικού Οργανισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας όσο και του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Στις εγκαταστάσεις του Nea Ionia Tennis Club λειτουργεί εστιατόριο-καφετέρια για τους θεατές, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη. Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 24210-64012.

Επιδιαιτητής είναι ο κ. Δημήτρης Σαρατζίδης, διευθύντρια των αγώνων η κα Σοφία Κατσούπη, υπεύθυνος του τενιστικού συγκροτήματος ο κ. Πέτρος Μπίρης, γιατρός του τουρνουά ο κ. Δημήτρης Γκάλιος και φυσιοθεραπευτής ο κ. Απόστολος Βεργής.

Μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι η ΕΨΑ, το Flocafe, το κατάστημα Musses, χορηγοί επικοινωνίας το TRT, το Ράδιο ΒΕΡΑ και το tennisnews.gr. Επίσης, στους χορηγούς περιλαμβάνονται ο Αθλητικός Σύλλογος Chorus Line, τα νερά Σέλι, τα καταστήματα Balloon Magic, Pyromagic, Zisimatos Concept-design.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots