Αυγενάκης για τους ομίλους τένις (vid)

 
Αυγενάκης για τους ομίλους τένις (vid)
Αυγενάκης για τους ομίλους τένις (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 01 Μαϊος 2020 - 17:00

Σε τηλεοπτική του παρουσία, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έδωσε κάποιες διευκρινήσεις για το τι πρόκειται να ισχύσει από την επόμενη εβδομάδα, για τους ομίλους του τένις και τη λειτουργία τους. 

Παρότι για τα περισσότερα αθλήματα θα ισχύσει αυστηρά το μέτρο των προπονήσεων μόνο για τους "ελίτ" αθλητές, ο κ. Αυγενάκης διευκρίνησε πως το τένις δεν ανήκει σε αυτά και πως οι όμιλοι θα μπορούν να λειτουργήσουν από την Τρίτη 5 Μαΐου, με ευθύνη των ιδίων.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως προσεχώς θα ανακοινωθεί το αυστηρό πρωτόκολλο που ετοιμάζει η ΕΦΟΑ για το άνοιγμα των ομίλων, το οποίο θα πρέπει να τηρείται σε συνδυασμό με το πρωτόκολλο της Υγειονομικής Επιτροπής. Όποιος όμιλος δεν τηρεί τις αυστηρές προϋποθέσεις, δε θα είναι σε θέση και να ανοίγει.

"Αυτή τη στιγμή οι αθλητικές εγκαταστάσεις ανοίγουν πολύ οργανωμένα, πολύ προσεκτικά, για συγκεκριμένους αθλητές και συγκεκριμένα αθλήματα. Κάποια αθλήματα που έχουν λιγότερο κίνδυνο μπορούν να ξεκινήσουν αλλά με ευθύνη των ιδίων. Για παράδειγμα το τένις, με ένα αυστηρό πρωτόκολλο που ετοιμάζει και η ίδια η ομοσπονδία, που έχει συναίσθηση της ευθύνης και του κινδύνου, πέρα από το πρωτόκολλο το οποίο εμείς ετοιμάζουμε με την Υγειονομική Επιτροπή, θα ξεκινήσουν, αλλά με πολύ αυστηρούς κανόνες και αυστηρές προϋποθέσεις. Αν δεν είναι σε θέση ο κάθε όμιλος να τηρήσει αυτούς τους κανόνες, δεν πρέπει να ανοίγει. Και πάντα με κλειστά αποδυτήρια, με κλειστά κυλικεία, φυσικά χωρίς κόσμο στις κερκίδες και χωρίς συνωστισμό", είπε ο κ. Αυγενάκης το πρωί της Παρασκευής, στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 "...Από τις Έξι". 

Όσο για τα δημοτικά γήπεδα ελευθέρας εισόδου, εφόσον έχουν περίφραξη θα πρέπει να τηρούνται οι ίδιοι κανόνες, δηλαδή να ανοίγει μόνο μια είσοδος, να κρατούνται τα στοιχεία των ατόμων που θα εισέρχονται και ούτω καθεξής, αλλά αυτά θα ανοίγουν με την ευθύνη του εκάστοτε δήμου. Δηλαδή αν κάποιος δήμος δεν έχει τη δυνατότητα, δεν έχει για παράδειγμα αρκετούς υπαλλήλους για να εποπτεύουν τα γήπεδα, θα παραμείνουν κλειστά.

Δείτε το σχετικό βίντεο (για τους ομίλους τένις από το 2:30):

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots