12αρια χωρίς συνοδούς στην πρεμιέρα του Πανελληνίου!

 
12αρια χωρίς συνοδούς στην πρεμιέρα του Πανελληνίου!
12αρια χωρίς συνοδούς στην πρεμιέρα του Πανελληνίου!
tennisnews team Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 - 23:04

Ξεκινάει την Παρασκευή (31/7) το πρωί στο Ο.Α.Κ.Α. το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors με τα προκριματικά της κατηγορίας Αγοριών και Κοριτσιών κάτω των 12 ετών με πολλά όμως παράπονα και ερωτήματα από γονείς και προπονητές, καθώς δε θα τους επιτρέπεται η είσοδος στον χώρο των γηπέδων.

Η Ομοσπονδία κατέστησε σαφές νωρίτερα σήμερα, πως "δεν θα μπορούν να εισέλθουν στη περιοχή των γηπέδων γονείς και προπονητές και πως έχει προβλεφθεί ειδικός χώρος για να μπορούν να καθίσουν οι γονείς και οι προπονητές. Και πως οι αθλητές/τριες των μικρών ηλικιών (10,11 και 12 ετών) θα συνοδεύονται στα γήπεδα από συνεργάτες της Ομοσπονδίας".

Αυτό σημαίνει ότι ενώ θα γίνονται ταυτόχρονα 14 αγώνες στα εξωτερικά γήπεδα του Ο.Α.Κ.Α, οι γονείς και προπονητές των 28 αθλητών θα πρέπει να βρίσκονται όλοι κάπου σε συγκεκριμένο χώρο, χωρίς να μπορούν να παρακολουθήσουν τους ανήλικους αθλητές την ώρα των αγώνων.

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν και εκφράζονται από τους γονείς και προπονητές των μικρών αθλητών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πολλά και καλούν την Ομοσπονδία να επανεξετάσει τους παραπάνω όρους με βασικό αίτημα να επιτρέπεται ένας γονιός ή προπονητής για κάθε αθλητή σε κάθε γήπεδο, δεδομένης της μεγάλης έκτασης του εξωτερικού χώρου των γηπέδων. Μερικά από τα ερωτήματα είναι τα παρακάτω:

- Είναι ασφαλέστερο να είναι συγκεντρωμένοι όλοι οι γονείς και προπονητές των ανήλικων αθλητών σε ένα χώρο, από το να επιτρέπεται η είσοδος ενός μόνο γονέα ή προπονητή για κάθε αθλητή σε κάθε γήπεδο, τηρουμένων φυσικά των υγειονομικών πρωτοκόλλων;

- Οι συνεργάτες της Ομοσπονδίας που θα συνοδεύουν τους ανήλικους αθλητές θα έχουν την ευθύνη για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια των αγώνων στα ανήλικα παιδιά (τραυματισμός, ηλίαση από υπερβολική ζέστη);

- Θα υπάρχει τουλάχιστον ένα άτομο σε κάθε γήπεδο σε περίπτωση που θα συμβεί κάτι απρόοπτο (τραυματισμός κλπ) ώστε να ειδοποιήσει έγκαιρα τον γιατρό, κάτι που θα έκανε ένας γονιός άμεσα;

Σίγουρα τα ερωτήματα είναι εύλογα, μένει να δούμε αν η ομοσπονδία τα λάβει υπόψιν, θεωρώντας δεδομένη πάντα την τήρηση των πρωτοκόλλων κατά του covid-19.

Καλή επιτυχία σε όλους τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots