Breaking: Με self test για αθλητές και προπονητές/γονείς να μπορούν να βλέπουν τους αγώνες στα juniors

 
Breaking: Με self test για αθλητές και προπονητές/γονείς να μπορούν να βλέπουν τους αγώνες στα juniors
tn team Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 - 15:38

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, η ΕΦΟΑ ενημέρωσε το υγειονομικό πρωτόκολλο που έστειλε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έτσι ώστε οι αθλητές να παίρνουν μέρος στους αγώνες και με αρνητικό self test (μέχρι πρότινος μόνο rapid/μοριακό) ενώ πλέον θα μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες γονείς και προπονητές των αθλητών με προϋποθέσεις. Διαβάστε αναλυτικά.

To επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο, που αναμένει την έγκριση της ΓΓΑ, θα επιτρέπει την έλευση θεατών, γονιών και προπονητών με πληρότητα στο 50% της χωρητικότητας των εγκαταστάσεων και την προϋπόθεση όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες να έχουν αρνητικό τεστ (rapid 24 ωρών, PCR 72 ωρών), ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Αυτό θα ισχύσει για τα εγχώρια (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, Ε1, Ε2, Ε3) αλλά και τα διεθνή (Tennis Europe & ITF) πρωταθλήματα juniors.

Επιπλέον, οι αθλητές μπορούν να ελέγχονται με self-test κάθε δυο ημέρες και όχι μόνο με rapid test και PCR όπως προβλεπόταν μέχρι σήμερα.

Το Δελτίο Τύπου της ΕΦΟΑ:

Είναι ευχάριστα τα νέα για τους Αθλητές/τριες των Σωματείων-Μελών, που συμμετέχουν στα Εθνικά και Διεθνή Πρωταθλήματα, από την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή και τα όσα αποφασίστηκαν χθες. Έγιναν αποδεκτά τα self test για τους συμμετέχοντες στα Πρωταθλήματα και επιτρέπονται θεατές στο 50% της χωρητικότητας των εγκαταστάσεων. Έτσι λοιπόν το κόστος συμμετοχής σχεδόν μηδενίζεται και οι προπονητές, γονείς θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά στους αγώνες τους.

Η Ε.Φ.Ο.Α. απέστειλε το επισυναπτόμενο Υγειονομικό Πρωτόκολλο στον ΓΓΑ κ. Γιώργο Μαυρωτά, προς έγκριση στην Υγειονομική Επιτροπή, της οποίας προΐσταται.

Ο Σπύρος Ζαννιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκ μέρους της Οικογένειας του Ελληνικού Τένις, θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και  τον ΓΓΑ κ. Γιώργο Μαυρωτά, για τη στήριξη στο Άθλημά μας, τη συνεννόηση και τη συνεργασία στη περίοδο της πανδημίας, που ήταν άριστη και σήμερα νοιώθουμε πιο βέβαιοι για τη συνέχεια. Με την διαρκή και ασφαλή επικοινωνία, μειώθηκε το κόστος συμμετοχής σε αγώνες και οι προπονητές, γονείς μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες των παιδιών τους.»

Διαβάστε αναλυτικά το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots