Καλημέρα Κρήτη με χαμόγελο!

 
Καλημέρα Κρήτη
Καλημέρα Κρήτη
tennisnews team Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 - 11:49

Μέσα σε λίγους μόλις μήνες, το Σίσι Λασιθίου μεταμορφώθηκε σε έναν πανέμορφο τενιστικό προορισμό και το "Καλημέρα Κρήτη" έχει βάλει σκοπό να το μετατρέψει σε μια από τις σημαντικότερες περιοχές του τενιστικού χάρτη και χώρο προετοιμασίας για κορυφαίους αθλητές.

Η επίσκεψη

Η ομάδα του tennisnews.gr δέχθηκε την πρόσκληση από τη διεύθυνση του KalimeraKriti και είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το ξενοδοχείο, να περιηγηθεί και να παίξει στα γήπεδά του. Η φιλοξενία ξεπέρασε κάθε προσδοκία και όλο το προσωπικό ήταν πάντα χαμογελαστό και πρόθυμο να μας εξυπηρετήσει. 

Τα real clay γήπεδα ήταν άψογα και ειδικά όταν έχεις την ευκαιρία να σε προπονήσει ο Patrik Kühnen αγγίζει το ιδανικό. Ο Patrik Kühnen είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής τένις, πρώην επαγγελματίας τενίστας με career high το Νο.43 στην ΑΤΡ και επί 10 χρόνια Captain της Γερμανίας στο Davis Cup. Δίπλα στα γήπεδα, βρήκαμε ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο, αλλά και από τις πιο ενημερωμένες μπουτίκ τενιστικών προϊόντων του ομίλου Φάις - Wilson Pro ShopΤο κατάστημα παρέχει και πλήρες service ρακετών, με ένα από τα καλύτερα πλεκτικά μηχανήματα της αγοράς, WILSON BAIARDO, από πιστοποιημένο τεχνικό ρακετών! 

Είχαμε την τιμή να συνομιλήσουμε με την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου κυρία Μαντωνανάκη και τους μηχανικούς που ανέλαβαν να μετατρέψουν ένα λόφο κρητικής γης σε 20 χωμάτινα γήπεδα τένις . Η κυρία  Μαντωνανάκη  μοιράστηκε με απίστευτη απλότητα το πάθος της για τα γήπεδα αλλά και το τενιστικό όραμά της για το Καλημέρα Κρήτη. 

Επίσης, το πρόγραμμα περιελάμβανε και μαθήματα γιόγκα για μυημένους και μη σε αυτό το είδος πνευματικής και σωματικής άσκησης.

Φύγαμε από το συγκρότημα με το χαμόγελο και την ικανοποίηση ότι τα μεγάλα πράγματα που είχαμε ακούσει, δεν ήταν μόνο στα λόγια. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία τον Νίκο, την Χριστίνα, την Σελίν, την Μαργαρίτα, την Αναστασία και όλους όσους συνομιλήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις. Αν θα ξαναπάμε, δεν τίθεται ερώτημα! Καλημέρα Κρήτη με χαμόγελο!

Τα γήπεδα

Ο χώρος

Το Σίσι Λασιθίου ήταν σίγουρα ένας "κρυφός θησαυρός", αφού ακόμα και για τους περισσότερους Έλληνες ταξιδιώτες, αποτελούσε έναν άγνωστο ταξιδιωτικό προορισμό.

Αυτό ωστόσο αλλάζει, μετά από μια επένδυση που ξεπέρασε τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ και δημιούργησε μέσα σε λίγους μήνες ένα από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα τενιστικά συγκροτήματα - όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε μια έκταση 25 στρεμμάτων και με τη θέα του Κρητικού Πελάγους, κατασκευάστηκαν 20 χωμάτινα γήπεδα και 6 συνθετικού γρασιδιού, ενώ επιπλέον ο χώρος διαθέτει δυο γήπεδα πάντελ και θα φτιαχτούν ακόμα τρία.

Οι κατασκευές ξεκίνησαν την 1η Νοεμβρίου 2022 και είχαν ολοκληρωθεί έως την 1η Απριλίου 2023, διήρκησαν δηλαδή μόλις 5 μήνες. Τα συνεργεία δούλευαν καθημερινά για περισσότερες από 12 ώρες και ο λόφος μεταμορφώθηκε σε ένα εντυπωσιακό συγκρότημα, όπου ο αθλητής θα μπορεί να αγωνίζεται μέσα στο περιβάλλον της κρητικής φύσης.

Οι εγκαταστάσεις κατασκευάστηκαν με βάση τα σχέδια κορυφαίου ταξιδιωτικού γραφείου της Ευρώπης, ενώ για το έργο συνέβαλε η Νίσυρος, με 800 κυβικά ελαφρόπετρας που βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας. Μεταφέρθηκαν ακόμα 800 τόνοι κόκκινου χώματος από την Ιταλία, μια χώρα με τεράστια παράδοση στα χωμάτινα courts, ενώ η εγκατάσταση διαθέτει και τη δική της γεώτρηση, μιας και το χώμα ως γνωστόν χρειάζεται καθημερινό πότισμα. Είναι επίσης διαθέσιμος φωτισμός τηλεοπτικών προδιαγραφών, ενώ ακόμα και στο ενδεχόμενο βροχής οι αθλητές μπορούν να παίξουν αμέσως, καθώς κατασκευάστηκε σύστημα αποστράγγισης και μέσα σε μια ώρα τα νερά κατευθύνονται εκτός αγωνιστικού χώρου.

360 περιήγηση στον περιβάλλοντα χώρο των γηπέδων

 

Το ξενοδοχείο "Καλημέρα Κρήτη", έχει σκοπό να μπει για τα καλά στον ευρωπαϊκό τενιστικό χάρτη και ήδη έχουν προγραμματιστεί τουρνουά για τους φθινοπωρινούς μήνες του 2023. Το 2024, το πρώτο προγραμματισμένο τουρνουά θα ξεκινήσει στις 23 Μαρτίου, που σημαίνει πως θα διευρύνει και την τουριστική σεζόν, με το ξενοδοχείο να δημιουργεί πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Το γυμναστήριο

Παρότι τα γήπεδα ολοκληρώθηκαν μόλις τον προηγούμενο μήνα, ήδη η επένδυση αποδίδει καρπούς, με περισσότερους από 750 ανθρώπους να έχουν επισκεφτεί έκτοτε το ξενοδοχείο και να έχουν λάβει μέρος σε τενιστικές διοργανώσεις.

Και όλα αυτά είναι μόνο η αρχή. Αφενός υπάρχει πρόβλεψη για την κατασκευή άλλων 10 γηπέδων, ενώ ανάμεσα στους στόχους των ιδιοκτητών είναι η περιοχή να μετατραπεί σε σταθμό κορυφαίων αθλητών, που θα πηγαίνουν στο Σίσι για να κάνουν την προετοιμασία τους για τη χωμάτινη σεζόν.

Άλλες υπηρεσίες - χώροι

 

 Καλημέρα Κρήτη

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots