Οι ελληνικές συμμετοχές στη Λεμεσό

 
Οι ελληνικές συμμετοχές στη Λεμεσό
Οι ελληνικές συμμετοχές στη Λεμεσό
tennisnews team Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 - 5:21

Αρκετές ελληνικές παρουσίες είχαμε στο διεθνές τουρνουά της Λεμεσού, που φιλοξενείται αυτή την εβδομάδα στην Ioannides Tennis Academy. Ξεχώρισαν με τις παρουσίες τους ως τα προημιτελικά η Μάρθα Μακαντάση και ο Φίλιππος Ζαχιώτης.

Η Μακαντάση, Νο. 5 στο ταμπλό, κέρδισε τη Λιβανέζα Anna Maria Hayek με 7-5, 6-3 και την Πολωνή Ada Krajewska με 6-3, 6-0, για να μπει στα προημιτελικά του Ioannides Academy Junior Tournament, όπου ηττήθηκε από την Κύπρια Κλειώ Μαρία Ιωάννου, με 7-5, 6-3.

Η Μακαντάση έχει ακόμα ανοιχτές υποχρεώσεις, καθώς στο διπλό μαζί με την Ολλανδή Florentine Dekkers, κέρδισαν τις Tali Krasnopolski και Λυδία Βλάχου με 6-4, 6-4 και θα παίξουν σήμερα στα ημιτελικά με τις Κύπριες Μαρία Κωνσταντίνου και Φλωρεντία Χατζηγεωργίου.

Στα προημιτελικά της διοργάνωσης της Grade 5 κατηγορίας της ITF, έφτασε και ο Φίλιππος Ζαχιώτης, ο οποίος απέκλεισε τον Καναδό Michael Younan, No. 6 στο ταμπλό, με 6-1, 6-2, αλλά και τον Ρουμάνο Andrei Cuceu, με 6-1, 6-3. Στα προημιτελικά, τον Ζαχιώτη σταμάτησε ο Λευκορώσος Mikhail Kniazeu, Νο. 2 στο ταμπλό, επικρατώντας με 6-0, 6-2. 

Στον 2ο γύρο του τουρνουά έφτασαν οι Χάρης Φούζας και Στυλιανός Πούτης. Ο Φούζας κέρδισε τον Ιταλό Matteo Liusso με 6-3, 6-2, αλλά στον 2ο γύρο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την αναμέτρησή του με τον Σέρβο Sava Radovic μετά το 1ο σετ (2-6), εξαιτίας τραυματισμού.

Ο Πούτης κέρδισε τον Ισραηλινό Jonathan Baron με 6-1, 6-4, αλλά στον 2ο γύρο γνώρισε την ήττα από τον Γερμανό Max Hans Rehberg, No. 4 στο ταμπλό, με 6-2, 6-1.

Ο Εμμανουήλ Παναγής ηττήθηκε στον 1ο γύρο από τον Κύπριο Σέργιο Κύζα, Νο. 5 στο ταμπλό, με 6-0, 6-1, όπως και ο Δημήτρης Μπινόπουλος, που έχασε από τον Αμερικανό Patrick Wheat Lindsey, με 6-3, 7-5.

Στον 1ο γύρο του μονού κοριτσιών ολοκλήρωσε την προσπάθειά της η Λυδία Βλάχου, η οποία ηττήθηκε από την Αυστριακή Laura Pasterk, No. 3 στο ταμπλό, με 6-1, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots