Έσωσε 3 m.p. η Βαλεντίνη

 
Έσωσε 3 m.p. η Βαλεντίνη
tn team Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2023 - 21:25

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ανέτρεψε το 1-6, 1-4 και έσβησε 2 match points στο 2ο σετ, για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Anouk Koevermans και να προκριθεί στην τελική 8άδα του τουρνουά των 25.000 δολαριών του Koge στη Δανία.

Η Γραμματικοπούλου βρέθηκε να χάνει με 1-6, 1-4 από την προερχόμενη από τα προκριματικά Koevermans, αλλά μετά από 2 ώρες και 16 λεπτά παιχνιδιού και μια τεράστια ανατροπή, πήρε τη νίκη με 1-6, 7-6 (9), 6-2.

Στο 2ο σετ η Βαλεντίνη ανέτρεψε το 1-4 και πέρασε μπροστά με 5-4, αλλά υπέστη νέο break στη συνέχεια και τελικά οδηγήθηκε σε tie-break. Και εκεί βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, αφού ήρθε αντιμέτωπη με match point 3 φορές. Έσβησε και τις 3 ευκαιρίες της Ολλανδής, για να κατακτήσει το tie-break με 11-9 και να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα.

Με το momentum να είναι πια στο μέρος της, η Βαλεντίνη ήταν η καλύτερη παίκτρια του 3ου σετ και το κατέκτησε με 6-2, για να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή μετά από 2 ώρες και 16 λεπτά αγώνα.

Ήταν η 2η νίκη της 26χρονης Ελληνίδας τενίστριας, Νο.1 στο ταμπλό του Koge και Νο.173 στον κόσμο, αφού είχε κερδίσει και την Ρουμάνα Anca Alexia Todoni με 6-2, 7-6 (4).

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει είτε τη Σέρβα Dejana Radanovic, είτε τη Γαλλία Tiphanie Lemaitre. Η Radanovic είχε το προβάδισμα με 6-0, 1-2, αλλά ο αγώνας διακόπηκε από τη βροχή και θα συνεχιστεί αύριο.

Λόγω της βροχής αναβλήθηκε και η πρεμιέρα της Γραμματικοπούλου στο διπλό, όπου θα παίξει μαζί με την Έλενα Χριστοφή. Οι δυο Ελληνίδες θα αντιμετωπίσουν για τα προημιτελικά τις Valentina Ivanov και Hannah Viller Moller.

Η Χριστοφή έπαιξε και στο μονό, όπου κέρδισε τη Δανή Olivia Thiemke με 6-0, 6-3 και μπήκε στο κυρίως ταμπλό. Εκεί ηττήθηκε από τη Βελγίδα Hanne Vandewinkel με 6-4, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots