Ο ουρανοξύστης όνειρο για κάθε τενίστα! (pics)

 
Playscraper: The Tennis Tower
Playscraper: The Tennis Tower Φωτογραφία: Instagram (@crassociati)
tennisnews team Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 - 14:59

Ο Playscraper είναι ο ουρανοξύστης όνειρο για κάθε φίλο του τένις, καθώς ο κάθε όροφος του θα διαθέτει και ένα court! Δείτε τις πολύ εντυπωσιακές φωτογραφίες.

To πρότζεκτ του Playscraper, ενός ουρανοξύστη αποκλειστικά για τένις, είναι έμπνευση του Ιταλού αρχιτέκτονα Carlo Ratti. Πρόκειται για ένα κτίριο 5.500 τ.μ. και ύψους 91,5 μ., που θα διαθέτει 8 ορόφους. Σε κάθε έναν, θα υπάρχει και ένα γήπεδο τένις!

Ο "πύργος" αυτός, θα κατασκευαστεί από ελαφρύ ανοξείδωτο ατσάλι και ο εξωτερικός σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος από διαστημικό σκάφος που δημιούργησε η BROAD Sustainable Building. Φυσικά, εκτός από τον όμορφο σχεδιασμό του, πρόκειται και για ένα κτίριο που φέρνει νέα δεδομένα όσον αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

"Το πρότζεκτ αυτό δεν πρόκειται μόνο για ένα εμβληματικό κτίριο για τους λάτρεις των σπορ. Είναι και ένα πείραμα για έναν νέο τύπο δημόσιου χώρου, που εκτείνεται κάθετα και όχι οριζόντια. Ο πύργος αυτός είναι εύκολος στην εγκατάσταση και μπορεί εξίσου εύκολα να αποσυναρμολογηθεί και να μετακινηθεί. Αυτή η ευέλικτη προσέγγιση, ταιριάζει και στη φύση των σημερινών αθλητικών διοργανώσεων, με τις πολύ συχνές μετακινήσεις των αθλητών από πόλη σε πόλη καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς", είπε ο Ratti, που εκτός από αρχιτέκτονας και εμπνευστής του Playscraper, είναι και διευθυντής του MIT Senseable City Lab.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα σχέδια του Playscraper:

(Φωτογραφίες: Instagram / @crassociati)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots