Sharapova: "Ποτέ δεν με ένοιαζε η εξωτερική μου εμφάνιση"

 
Maria Sharapova
Maria Sharapova Φωτογραφία: Instagram (@mariasharapova)
tennisnews team Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 - 13:45

Σε μια διαφορετική συνέντευξη, η Maria Sharapova μίλησε για την επιτυχία της στο τένις και στις επιχειρήσεις, αλλά και για την ομορφιά, όπως εκείνη την αντιλαμβάνεται.

"Όταν ήμουν μικρή και προπονούμουν, δεν σκεφτόμουν ποτέ τα χρήματα. Οι γονείς μου πάντα μου παρείχαν αρκετά. Μπορεί να μην ήταν ένα περιβάλλον με ανέσεις πλουσίων, αλλά ένιωθα ασφάλεια και άνεση. Πάντα ένιωθα πως ήταν αρκετά τα χρήματα και δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο περισσότερα θα κέρδιζα και πόσες περισσότερες ανέσεις θα είχα", είπε η Sharapova, η οποία ήταν καλεσμένη στο podcast του Bethenny Frankel, Just B.

Η 33χρονη Ρωσίδα, η οποία σταμάτησε την καριέρα της τον προηγούμενο χρόνο, ήταν για αρκετά χρόνια στις πρώτες θέσεις της λίστας του Forbes με τις πλουσιότερες αθλήτριες στον κόσμο. Εκτός από τα 38,7 εκατομμύρια δολάρια που κέρδισε από τα τουρνουά που συμμετείχε, ήταν και μια από τις εμπορικότερες αθλήτριες παγκοσμίως, ενώ γνώρισε σημαντική επιτυχία και στον κόσμο των επιχειρήσεων, ξεκινώντας και την προσωπική της επιχείρηση, τα προϊόντα Sugarpova.

"Δεν ήμουν το εξυπνότερο άτομο στο δωμάτιο, ακόμα είμαι μακριά από το να είμαι. Όσο μεγάλωνα όμως, από τα 20 μου, ήμουν πολύ περίεργη και έκανα συνέχεια ερωτήσεις. Ξεκίνησα να πηγαίνω σε συναντήσεις, σε κάποιες απ' αυτές ίσως δεν χρειαζόταν να πάω, αλλά ήθελα να μαθαίνω. Έκανα και μερικά μαθήματα στο Harvard Business School, συνεργαζόμουν και με κάποια πρότζεκτ της Nike. Ήθελα να συγκεντρώσω όλη αυτή την πληροφορία και να μπορέσω να την χρησιμοποιήσω σε διαφορετικές πτυχές της επιχειρηματικής μου καριέρας."

Μια άλλη παράλληλη δραστηριότητα της Sharapova όλα αυτά τα χρόνια, ήταν και το μόντελινγκ. Έχει κάνει πάρα πολλές φωτογραφίσεις, ποτέ όμως δεν ήταν αυτή η προτεραιότητά της, καθώς ανέκαθεν ήταν μια από τις μεγαλύτερες μαχήτριες των γηπέδων και δεν την ενδιέφερε τόσο η εξωτερική της εμφάνιση, αποκαλύπτοντας και τη δική της αντίληψη για την ομορφιά.

"Πιο άνετα από ποτέ ένιωσα όταν έτρεχε ο ιδρώτας μου βροχή, στην 3η ώρα ενός αγώνα, ενός τελικού σε Grand Slam. Δεν θα μπορούσε να με νοιάζει λιγότερο πως φαίνονται τα μαλλιά μου και το δέρμα μου. Όλα αυτά τα βάζω στην άκρη, γιατί αυτό που πραγματικά μετράει και αυτό που πίστευα ειλικρινά, ήταν η δύναμη που βγάζουμε από μέσα μας. Απλά ήθελα να αγωνιστώ και ένιωθα πως ήμουν σε μια αποστολή. Πάντα ένιωθα υπερήφανη όταν μπορούσα να δείξω αυτή την εσωτερική πνευματική μου δύναμη. Για μένα, αυτή είναι η ομορφιά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots