WTA
Όταν η Halep ασκούσε κριτική για την υπόθεση ντόπινγκ της Sharapova

 
Όταν η Halep ασκούσε κριτική για την υπόθεση ντόπινγκ της Sharapova
© Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 21 Μαϊος 2023 - 16:27

Μπούμερανγκ γύρισαν τα λόγια της Simona Halep, που πριν μερικά χρόνια είχε ασκήσει κριτική σχετική με την υπόθεση ντόπινγκ της Maria Sharapova, ενώ τώρα η ίδια αντιμετωπίζει κατηγορίες σε δυο διαφορετικές υποθέσεις ντόπινγκ!

Το 2016, η Maria Sharapova είχε σοκάρει όλο τον κόσμο, ανακοινώνοντας πως είχε βγει θετική σε έλεγχο ντόπινγκ, σε μια από τις γνωστότερες και μεγαλύτερες υποθέσεις ντόπινγκ στο άθλημα των τελευταίων χρόνων, αλλά και όλων των εποχών.

H Halep ήταν μια από τις παίκτριες που είχε κριτικάρει με αιχμηρά σχόλια τη Sharapova και τη διοργάνωση του Porsche Tennis Grand Prix στην Στουτγκάρδη, που τον Απρίλιο του 2017, όταν και τελείωνε η ποινή αποκλεισμού της Ρωσίδας, της είχε προσφέρει wild card για να γίνει το τουρνουά στο οποίο θα επέστρεφε, μετά από 15 μήνες. Να σημειωθεί πως δεν ήταν το μόνο, μιας και της είχαν δώσει wild cards και τα τουρνουά της Μαδρίτης και της Ρώμης αργότερα.

"Για όλα τα παιδιά, για όλους τους νέους παίκτες, δεν είναι ωραίο να βοηθάς έναν παίκτη που έχει τιμωρηθεί εξαιτίας ντόπινγκ. Δεν έχει να κάνει με τη Maria Sharapova, είναι για όλους τους παίκτες που έχουν τιμωρηθεί. Δεν μπορώ να υποστηρίξω αυτό που έκανε η διοργάνωση", είχε πει τότε η Halep.

Προφανώς η Ρουμάνα τενίστρια δεν είχε κακή πρόθεση, ούτε ήθελε να το κάνει προσωπικό, αλλά δεν περίμενε πως αυτές οι δηλώσεις θα μπορούσαν να της γυρίσουν μπούμερανγκ, κατά έναν ειρωνικό τρόπο.

Θυμίζουμε πως στο US Open του 2022, ήταν εκείνη η οποία βγήκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ, ενώ αυτή την εβδομάδα το ITIA ανακοίνωσε πως άνοιξε και δεύτερη υπόθεση εναντίον της Ρουμάνας, καθώς βρέθηκαν παρατυπίες στο βιολογικό της διαβατήριο.

Η Halep συνεχίζει να υποστηρίζει την αθωότητά της και να κάνει λόγο για "μόλυνση", δηλαδή πως η απαγορευμένη ουσία βρέθηκε στον οργανισμό της μέσω ενός προϊόντος στου οποίου τη συσκευασία δεν αναγραφόταν, επομένως η κατηγορία βαραίνει την εταιρεία που το παρήγαγε και όχι εκείνη. Όσο για τη δεύτερη υπόθεση με το διαβατήριο, έκανε λόγο για έναν συνεχιζόμενο πόλεμο που γίνεται εναντίον της.

Με όλα αυτά πάντως, οι υποθέσεις της Halep εκκρεμούν και όλο αυτόν τον καιρό η Ρουμάνα δεν έχει δικαίωμα να συμμετέχει σε κανένα επαγγελματικό τουρνουά. Η ακρόασή της για την πρώτη υπόθεση έχει δρομολογηθεί για το τέλος του Μαΐου, περισσότερο από 7 μήνες μετά από τη δημοσιοποίησή της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots