ATP
Ο Berrettini απέκλεισε και τον Shapovalov και μπήκε προημιτελικά (vid)

 
Ο Berrettini απέκλεισε και τον Shapovalov και μπήκε προημιτελικά (vid)
© Paul Zimmer / BOSS OPEN
tennisnews team Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 - 21:13

O Matteo Berrettini έχει ξεκινήσει δυνατά τη σεζόν του στο γρασίδι και απέκλεισε τον Denis Shapovalov με 2-0 σετ, για να μπει στα προημιτελικά της Στουτγκάρδης.

Ο Berrettini έχει μια εξαιρετική σχέση με το γρασίδι και το αποδεικνύει για μια ακόμα φορά, αφού χάνοντας σχεδόν ολόκληρη τη χωμάτινη σεζόν εξαιτίας τραυματισμού, επέστρεψε στο tour αυτή την εβδομάδα και ήδη κάνει πολύ καλές εμφανίσεις.

Μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα του επί του Νο.8 του ταμπλό, Roman Safiullin, ο 28χρονος Ιταλός, φιναλίστ στο Wimbledon το 2021, απέκλεισε και τον Denis Shapovalov, τον οποίο κέρδισε με 6-4, 6-4.

Έσωσε το μοναδικό break point που αντιμετώπισε σε όλο το ματς ο Berrettini, που ήταν και το πρώτο στον αγώνα, για να "σπάσει" το σερβίς του Shapovalov από μια φορά σε κάθε σετ και να φτάσει χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα στην πρόκριση.

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον James Duckworth, έναν πολύ ικανό παίκτη στο χόρτο, που ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία του και σήμερα έβγαλε εκτός το Νο.2 του ταμπλό, Ben Shelton, με 7-6 (5), 4-6, 6-3.

Νωρίτερα σήμερα, ο Jan-Lennard Struff κέρδισε τον Arthur Rinderknech με 6-4, 7-6 (0) και θα παίξει στα προημιτελικά με τον Brandon Nakashima, που απέκλεισε τον Richard Gasquet με 6-3, 6-4. Θυμίζουμε πως o Gasquet αντικατέστησε τον Alexander Zverev, που επέλεξε να ξεκουραστεί μετά το Roland Garros και απέσυρε τη συμμετοχή του, επομένως δεν υπάρχει ούτε Νο.1 ούτε Νο.2 στο ταμπλό στα προημιτελικά.

Τα highlights της ημέρας:

Tο πρόγραμμα των προημιτελικών (Παρασκευή 14/06):

Center Court:
13:00 Frances Tiafoe [4] v. Jack Draper [6] COSMOTE SPORT 6HD
15:00 Brandon Nakashima v. Jan-Lennard Struff [7] COSMOTE SPORT 6HD
16:30 Matteo Berrettini v. James Duckworth [Q] COSMOTE SPORT 6HD
18:30 Lorenzo Musetti [5] v. Alexander Bublik [3] COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots