ATP
Ανέβηκε στο Νο.7 ο De Minaur, παραμένει εκτός Top 10 o Τσιτσιπάς

 
Ανέβηκε στο Νο.7 ο De Minaur, παραμένει εκτός Top 10 o Τσιτσιπάς
© Libema Open
tn team Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 - 10:06

Ο Alex De Minaur κέρδισε άλλες 2 θέσεις μετά τη νίκη του στο τουρνουά του 's-Hertogenbosch και βελτίωσε το career high του. Παρέμεινε στο Νο.11 του κόσμου ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο De Minaur συνεχίζει την καταπληκτική του σεζόν και με την κατάκτηση του τίτλου στο 's-Hertogenbosch κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.7 του κόσμου, βελτιώνοντας το career high του.

Στις πρώτες θέσεις δεν άλλαξε κάτι, αφού άλλωστε οι περισσότεροι παίκτες του Top 10 δεν αγωνίστηκαν σε κάποιο τουρνουά, ούτε είχαν βαθμούς να υπερασπιστούν. Στην κορυφή παραμένει ο Jannik Sinner και στο Νο.2 ο Carlos Alcaraz, με τον Novak Djokovic να τους ακολουθεί στο Νο.3 - όπως διαμορφώθηκε δηλαδή η πρώτη τριάδα μετά το Roland Garros.

Στο Νο.4 βρίσκεται ο Alexander Zverev, στο Νο.5 ο Daniil Medvedev και στο Νο.6 ο Andrey Rublev. Ο De Minaur είναι πλέον στο Νο.7, με τον Casper Ruud στο Νο.8 και τον Hubert Hurkacz στο Νο.9 να χάνουν αμφότεροι από μια θέση.

Το Top 10 συμπληρώνει ο Grigor Dimitrov, ενώ στο Νο.11 τον ακολουθεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που απέχει μόλις 35 βαθμούς από τη 10η θέση.

Ο φιναλίστ του 's-Hertogenbosch, Sebastian Korda, κέρδισε 3 θέσεις και ισοφάρισε το career high του στο Νο.23. Ο πρωταθλητής της Στουτγκάρδης, Jack Draper, κέρδισε 10 θέσεις και ανέβηκε για 1η φορά στο Νο.30 του κόσμου, ενώ ο φιναλίστ της ίδιας διοργάνωσης, Matteo Berrettini, άφησε πίσω του 30 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.65.

Η παγκόσμια κατάταξη της ATP

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots