ATP
Ο Struff στο δρόμο του Τσιτσιπά στο Χάλε (vid)

 
Ο Struff στο δρόμο του Τσιτσιπά στο Χάλε (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 - 15:49

Τον Jan-Lennard Struff θα αντιμετωπίσει αύριο για τον 2ο γύρο του Χάλε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον Γερμανό τενίστα να χρειάζεται 10 match points (!), μέχρι να κάμψει την αντίσταση του Luciano Darderi.

Μετά από ένα γεμάτο ματς και ένα πολύ αμφίρροπο 3ο σετ, ο Struff πήρε τελικά τη νίκη επί του Darderi με 6-7 (2), 7-5, 7-6 (10), έπειτα από 2,5 ώρες μάχης.

Και τα 3 σετ ήταν πολύ κλειστά, ωστόσο το πιο αμφίρροπο ήταν το 3ο, όπου και οι δυο παίκτες είχαν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη. Ο Darderi έκανε πρώτος break και προηγήθηκε με 3-2, αλλά ο Struff απάντησε στο αμέσως επόμενο game για το 3-3.

Στο 10ο game o Γερμανός είχε τα πρώτα 3 χαμένα match points του, με τον Darderi να τα σβήνει στο σερβίς του και να ισοφαρίζει σε 5-5. Ακολούθησε λίγο μετά ένα συναρπαστικό tie-break, στο οποίο ο Struff προηγήθηκε με 6-4 και έχασε άλλα 6 match points συνολικά! Στο μεσοδιάστημα και ο Darderi είχε μια ευκαιρία για να πάρει το ματς, όταν προηγήθηκε με 8-7.

Τελικά, στο 10ο match point του, ο Struff έκλεισε το tie-break με 12-10 και πήρε την πολύτιμη νίκη, κλείνοντας ραντεβού με τον Στέφανο Τσιτσιπά στον 2ο γύρο του Terra Wortmann Open.

O Struff είναι ένας παίκτης που παραδοσιακά δυσκολεύει τον Τσιτσιπά και τον έχει κερδίσει 3 φορές σε 7 αναμετρήσεις (3-4). Στη μοναδική φετινή τους αναμέτρηση, που ήταν στην πρεμιέρα του Τσιτσιπά στη Ρώμη, ο Έλληνας πρωταθλητής είχε πάρει τη νίκη δύσκολα με 6-7 (1), 6-4, 6-4. Στο χορτάρι θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά.

Θυμίζουμε πως αν ο Τσιτσιπάς κερδίσει τον Struff και μπει στα προημιτελικά του Χάλε, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει το Νο.1 του κόσμου, Jannik Sinner, που από τη δική του πλευρά θα χρειαστεί να κερδίσει τον Fabian Marozsan.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots