ATP
1ος τίτλος για τον Draper (vid)

 
1ος τίτλος για τον Draper (vid)
© Sascha Feuster / BOSS OPEN
tn team Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024 - 16:20

O Jack Draper επέστρεψε από σετ πίσω και νίκησε τον Matteo Berrettini στον τελικό του BOSS Open, για να αναδειχθεί πρωταθλητής στην Στουτγκάρδη. Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος του Βρετανού στο tour.

Ο Draper, ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης που όμως έχει ταλαιπωρηθεί από πολλούς τραυματισμούς, άνοιξε λογαριασμό στο ATP Tour, κερδίζοντας τον πρώτο τίτλο του στο 250άρι της Στουτγκάρδης.

Για να τα καταφέρει χρειάστηκε να ξεπεράσει έναν από τους δυνατότερους παίκτες παγκοσμίως στο γρασίδι, τον Berrettini, τον οποίο κέρδισε στον τελικό του BOSS Open με 3-6, 7-6 (5), 6-4.

Ήταν μια πολύ μεγάλη ανατροπή για τον Draper, που στο 2ο σετ ήταν αντιμέτωπος με διπλό break point στο 5-5, 15-40, ενώ αργότερα στο tie-break βρέθηκε πίσω με mini-break στο 2-3. Κατάφερε να ισοφαρίσει άμεσα και τελικά να κερδίσει το tie-break με 7-5.

Στο 3ο σετ έσβησε ένα ακόμα break point για να ισοφαρίσει σε 3-3 και στο αμέσως επόμενο game είχε εκείνος την ευκαιρία, την οποία και αξιοποίησε για να περάσει μπροστά με 4-3. Μετά απ' αυτό δεν έχασε πόντο στο σερβίς του ο 22χρονος, που ολοκλήρωσε το ματς σε 2 ώρες και 4 λεπτά.

Μετά από δυο χαμένους τελικούς στη Σόφια το 2023 και στην Αδελαΐδα φέτος, ήταν ο 1ος τίτλος για τον Draper, που θα κερδίσει 9 θέσεις και θα βρεθεί για 1η φορά στο Νο.31 της παγκόσμιας κατάταξης.

Παρά την ήττα σήμερα, καλή εβδομάδα είχε και ο Berrettini, που προέρχεται εκ νέου από τραυματισμό. Ο 28χρονος Ιταλός θα κερδίσει 30 θέσεις και από το Νο.95 θα ανεβεί στο Νο.65 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots