ATP
O Berrettini διέλυσε τον Musetti και μπήκε τελικό! (vids)

 
O Berrettini διέλυσε τον Musetti και μπήκε τελικό! (vids)
© BOSS OPEN
tn team Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 - 16:28

O Matteo Berrettini κέρδισε τον Lorenzo Musetti μέσα σε 66 λεπτά και προκρίθηκε στον τελικό της Στουτγκάρδης, στο τουρνουά της επιστροφής του μετά τον τραυματισμό.

Την 4η διαδοχική του νίκη στη Στουτγκάρδη πανηγύρισε ο Matteo Berrettini, κάνοντάς το μάλιστα με εμφατικό τρόπο, αφού επιβλήθηκε του Lorenzo Musetti με 6-4, 6-0 σε κάτι παραπάνω από μια ώρα αγώνα.

O Berrettini έτυχε 6 άσους, κέρδισε τους 25 από τους 32 πόντους στα πρώτα του σερβίς και έσβησε και τα 4 break points που αντιμετώπισε. Όλα ήταν στο 1ο σετ και τα 3 από αυτά ήταν συνεχόμενα, όταν σέρβιρε για την κατάκτησή του στο 5-4, 0-40.

Κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και μετά απ' αυτό δεν έχασε άλλο game, κάνοντας 3 διαδοχικά break στο 2ο σετ, στο οποίο έχασε μόνο 3 πόντους από τη γραμμή του σερβίς!

O 28χρονος Berrettini έχει ταλαιπωρηθεί όσο λίγοι τα τελευταία χρόνια με τους τραυματισμούς. Ξεκίνησε τη σεζόν του τον Μάρτιο εξαιτίας τραυματισμού, κατάφερε στο πρώτο του τουρνουά να φτάσει μέχρι τον τελικό στο Challenger του Φοίνιξ, ενώ λίγο αργότερα άνοιξε τη χωμάτινη σεζόν του με τίτλο στο 250άρι του Μαρακές.

Μετά ωστόσο αποκλείστηκε στον 1ο γύρο του Monte-Carlo Masters και έχασε όλη την υπόλοιπη σεζόν στο χώμα, λόγω νέων επιπλοκών με τον τραυματισμό του. Επέστρεψε έγκαιρα για την αγαπημένη του grass-court season, την οποία θα έχει τη δυνατότητα να ανοίξει επίσης με τίτλο.

Θα διεκδικήσει το τρόπαιο αύριο, στις 14:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 7HD), όταν και θα αντιμετωπίσει τον Jack Draper.

Ο Draper νωρίτερα σήμερα επιβλήθηκε του Brandon Nakashima με 6-3, 6-3 και πήρε την πρόκριση σε 72 λεπτά. Κάνει τρομερά παιχνίδια από το σερβίς ο Βρετανός, που σήμερα είχε 13 άσους.

Είναι ένας παίκτης που επίσης έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς και προκρίθηκε στον 3ο τελικό του, μετά τη Σόφια το 2023 και την Αδελαΐδα στις αρχές του 2024, δυο τουρνουά που δεν κατάφερε να κερδίσει.

Για τον Berrettini θα είναι ο 14ος τελικός και θα διεκδικήσει τον 9ο τίτλο του (8-5).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots