WTA
Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ η Halep!

 
Simona Halep
Simona Halep © Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 - 17:30

"Βόμβα" έσκασε στον κόσμο του τένις, καθώς η Simona Halep βρέθηκε θετική σε μια απαγορευμένη ουσία κατά τη διάρκεια ελέγχου στο US Open. Κινδυνεύει με πολύ βαριά ποινή η Ρουμάνα - τι υποστηρίζει η ίδια.

Η κάτοχος 2 Grand Slam τίτλων, Simona Halep, απέτυχε να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ που έγινε κατά τη διάρκεια του US Open, όπως ανακοίνωσε το Tennis Integrity Unit σήμερα.

Η πολύ πετυχημένη Ρουμάνα τενίστρια, Νο.9 στον κόσμο αυτή τη στιγμή, ήταν θετική στην ουσία Roxadustat, που βρίσκεται σε φάρμακα κατά της αναιμίας. Τιμωρήθηκε αυτόματα και απαγορεύεται η συμμετοχή της σε οποιοδήποτε επαγγελματικό τουρνουά τένις, μέχρι να αποφασιστεί η τελική της τιμωρία, που δεν αποκλείεται να είναι μεγάλη.

Η ίδια η Halep, υποστηρίζει πως δεν γνωρίζει πως βρέθηκε στον οργανισμό της η συγκεκριμένη ουσία και θα ασκήσει έφεση, για να το αποδείξει και στο δικαστήριο. Αξίζει να σημειωθεί πως στο μήνυμα της Ρουμάνας έδειξε αμέσως τη συμπαράστασή της η Alize Cornet.

Η δημοσίευση της Halep:

"Σήμερα ξεκινάει ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής μου - ένας αγώνας για την αλήθεια.

Ενημερώθηκα πως βγήκα θετική σε μια ουσία που ονομάζεται Roxadustat, σε εξαιρετικά χαμηλή ποσότητα. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, η ιδέα και μόνο να παραβιάσω τους κανονισμούς, δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου. Είναι κάτι εντελώς αντίθετο στις αρχές που έχω διδαχθεί. Αντιμετωπίζοντας μια άδικη κατάσταση σαν κι αυτή, νιώθω εντελώς μπερδεμένη και προδομένη.

Θα αγωνιστώ μέχρι τέλος για να αποδείξω ότι δεν έκανα ποτέ χρήση καμιάς απαγορευμένης ουσίας εν γνώσει μου και πιστεύω πως αργά ή γρήγορα θα αποδειχθεί η αλήθεια.

Δεν έχει να κάνει με τίτλους ή χρήματα, έχει να κάνει με την τιμή και την ιστορία αγάπης που έχω αναπτύξει με το τένις τα τελευταία 25 χρόνια."

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Simona Halep (@simonahalep)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots